Nemzetközi tudományos beágyazottság, technikai fejlődés és gazdasági növekedés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nemzetközi tudományos beágyazottság, technikai fejlődés és gazdasági növekedés

Cím:

Nemzetközi tudományos beágyazottság, technikai fejlődés és gazdasági növekedés

Honlap:

http://nyilvanos.otka-palyazat.hu/index.php?menuid=930&lang=EN&num=101660 

Időhorizont:

2012.01.01-2014.12.31.

Forrás:

OTKA (azonosító: K 101660)

Kutatás-vezető:

Dr. Varga Attila

Résztvevők száma (kutatásvezetőn kívül):

5 fő kutató

Téma:

A gazdaságilag hasznosítható tudományos-technológiai tudás központi szerepet játszik a makrogazdasági növekedésben. A kutatás-fejlesztés egyike a legmeghatározóbb innovációs tényezőknek. Különös jellemzője a K+F-nek, hogy a folyamat egyre inkább kollaboratív jelleget ölt, vagyis innovatív vállalatok, közösségi és magán kutatóhelyek együttműködésével születnek meg az új tudományos eredmények. Annak ellenére, hogy a kutatói hálózatok szerkezete, valamint az azokban elfoglalt pozíció fontosak a tudományos és innovációs teljesítmények során, mindeddig nem folytak olyan vizsgálatok, melyek a nemzetközileg kiemelkedően teljesítő magyar kutatók globális hálózatokban elfoglalt helyét vizsgálják. A kutatócsoport korábbi eredményeire építve a javasolt kutatásban a nemzetközileg versenyképes hazai kutatócsoportok globális pozícióit határozzuk meg egy újonnan kifejlesztett hálózati kapcsolat minőségét mérő indexszel, valamint a hálózati kapcsolat minőségének és a tudományos és innovatív tevékenység sikerességének, valamint a hosszú távú regionális és makro szintű gazdasági növekedésnek a kapcsolatát vizsgáljuk, nemzetközi mértékkel mérve is új modell keretben.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább