Jól-lét az információs társadalomban | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Jól-lét az információs társadalomban

TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0005 Jól-lét az információs társadalomban
SROP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0005 Well-being int he Information Society

http://jollet.pii.pte.hu/

A projekt időtartama:    

2012. december 28. – 2014. december 31.

Az elnyert forrás:        

PTE összesen 489 411 392 Ft (ebből KTK 66 806 000)

A kutatás célja:     

Megvizsgálni, hogy az információs társadalom terjedésével és mélyülésével együtt járó problémákra és új kérdésekre vajon kitermelhetők-e megoldások, illetve válaszok, vagyis a jelen társadalma közép-hosszú távon fenntarthatónak bizonyul-e, vagy újabb társadalmi korszakváltásra kell felkészülnünk.

Résztvevők:         

  • PTE szinten 15 kutatócsoport
    • szakmai vezető Rappai Gábor
  • KTK szinten 3 kutatócsoport
    • I/4 Duo mining (4 fő, szv: Kruzslicz Ferenc)
    • II/3 Mikro szemléletű gazdaságmodellezés (7 fő, szv: Schepp Zoltán)
    • II/4 Big data elemzés (6 fő, szv: Rappai Gábor)

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább