Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése

Cím:

Idegen nyelven folyó oktatási rendszer fejlesztése, és új módszerek alkalmazása a KTK-n

Honlap:

http://idegennyelvi.pii.pte.hu/menu/23

Időhorizont:

 2013.05.01- 2014.04.31

Forrás:

TÁMOP 4.1.1. C - 12/1/KONV-2012-0012

472.901.085,- Ft

Kutatás-vezető:

Dr. Szendi Zoltán egyetemi tanár (PTE-BTK)

Dr. Jarjabka Ákos (PTE-KTK - a KTK vállalt egyedül e-learning tananyag fejlesztést a karok közül)

Résztvevők száma (kutatásvezetőn kívül):

111 fő a PTE-n (KTK - 13 fő)

Téma:

Idegen nyelven folyó oktatási rendszer fejlesztése, és új módszerek alkalmazása a KTK-n.

A megváltozott felsőoktatási környezet, az új felsőoktatási törvény olyan változásokra, fejlesztésekre sarkallja a gazdasági felsőoktatás szereplőit, aminek végső célja csak egy még piacképesebb oktatási rendszer és diploma lehet.

Ennek keretében a Kar jelentősen bővíteni kívánja az idegen nyelven (angol, német) oktatott kurzusok számát. 
Olyan, nemzetközi együttműködések keretében kifejlesztett, megoldásokat kíván a jövőben alkalmazni a Kar, amelyek az alkalmazott módszertant tekintve újszerűek, innovatívak és hallgatóink számára egyértelmű versenyelőnyt jelentenek a munkaerőpiacon.
Ezen fejlesztésekkel, illetve a kar munkatársai számára nyelvi fejlődésüket támogató, elősegítő program beindításával a hazai piac mellett a nemzetközi felsőoktatási piacon is megállja a helyét a PTE KTK.

Projekt tartalom:

  • munkaerő-piaci igényfelmérés
  • moduláris szaknyelvi oktatás beszerzés
  • módszertani-, és tananyagfejlesztés
  • diagnosztikus nyelvtudásmérő
  • minőségbiztosítási rendszer
  • belső képzés

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább