EU-s finanszírozású magyarországi kutatási projektek | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

EU-s finanszírozású magyarországi kutatási projektek

A Közgazdaságtudományi Karon oktatási tevékenység és a folyó kutatások szervesen kiegészítik egymást.  A nagyobb méretű hazai kutatási  projektek témájukat tekintve szerteágazók, hiszen a vállalati versenyképességtől , a „zöld gazdaság” –on át a generációs trendkutatásokig terjed a kutatási területük.  Közös Bennük az, hogy építenek a Kar tudományos és kutatási potenciáljára, céljuk a Kar tudományos reputációjának növelése, a fiatal oktatók kutatási tapasztalatainak, tudásának fejlesztése.  Jelenleg ezek a kutatási projektek az Új Magyarország Nemzeti Fejlesztési Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Program (rövidítve TÁMOP) –ból finanszírozva valósulnak meg.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább