Tudomány | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Tudomány

A Kar kutatási potenciálja kiemelkedően magas a magyar felsőoktatási intézmények között. Két, nagy elismertségnek örvendő doktori iskolánknak mintegy 180 fokozatot szerezett hallgatója van. Számos hazai (TÁMOP) és nemzetközi (FP7) pályázatban veszünk részt, többet ezek közül a kar oktatói vezetnek. Fő kutatási irányaink az innováció és gazdasági növekedés, a térbeli gazdasági modellezés, a kelet-közép európai országok euró zónához fűződő viszonyának kérdései, az energiagazdálkodás problémái, versenyképesség, alternatív energia – zöld (kék) gazdaság. A kari humán kapacitások bázisán MTA kutatóhely jött létre. Két aktív professzorunk az MTA rendes tagja.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább