Vállalkozási ötlettől az üzleti tervig – készség- és ismeretfejlesztés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Vállalkozási ötlettől az üzleti tervig – készség- és ismeretfejlesztés

A képzés célja olyan ismeretanyag és információk átadása, amelyek birtokában a résztvevők a megismert piaci viszonyok és jogszabályi háttér tükrében képesek legyenek reálisan értékelni meglévő vállalkozási ötleteiket, és azokat a gazdálkodás tükrében megfogalmazni, kidolgozni. A képzés elvégzése után felelősségteljes döntést tudjanak hozni a vállalkozásuk beindításáról.

A képzés során elsajátított tudásanyag lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy a kurzus befejeztével az egyéni elképzeléseiknek, valamint a gazdasági és jogi környezet adta feltételeknek megfelelő vállalkozási forma kiválasztását, a vállalkozásuk elindításával kapcsolatos feladatok önálló elvégzését. A képzés során a megszerzett elméleti ismeretekre építve a résztvevők mentorok segítségével kidolgozzák a vállalkozási ötleteiket. A mentorálási tevékenység során a mentorok folyamatos szakmai segítséget nyújtanak a résztvevők számára a vállalkozási ötletük realitásának megítélésében.

Kiknek ajánljuk?

Vállalkozások iránt érdeklődők, konkrét vállalkozási ötlettel rendelkezők, akik nem rendelkeznek megfelelő gazdasági, gazdálkodási ismeretekkel egy vállalkozás alapításához, vállalkozási ötletük reális megfogalmazásához, kidolgozásához, a vállalkozásuk elindításához.

Engedélyszám: E-000916/2014/D002

Óraszám: 50 tanóra (8-10 nap) 45 perc/tanóra

Csoport létszáma: 15-20 fő

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább