Vállalkozási mérlegképes könyvelő vizsga | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Vállalkozási mérlegképes könyvelő vizsga

A 2013. szeptember 1-je után életbe lépett 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet 2. számú melléklete értelmében a vállalkozási mérlegképes könyvelői képesítés megszerzésekor a Pénzügy és számvitel szakon végzettek a képzés minden vizsgarésze alól automatikus felmentést kapnak, ami azt jelenti, hogy A BIZONYÍTVÁNYT KÜLÖN VIZSGA NÉLKÜL adhatja ki a vizsgaszervező intézmény.

A felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről szóló 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet szerint ugyanis a gazdaságtudományok képzési terület üzleti képzési ágon pénzügy és számvitel szakon, valamint számvitel mesterszakon, továbbá gazdasági szakképzés közgazdásztanár szakképzettség pénzügy és számvitel szakirányon felsőoktatási intézményben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával rendelkező felmentést kap a modulzáró vizsgák gyakorlati, szóbeli és írásbeli vizsgatevékenységei alól.

Tanfolyam megnevezése: Vállalkozási mérlegképes könyvelő

OKJ száma: 55 344 07

Képzési engedélyszám: E-000916/2014 

A tanfolyam szervezője: JuridEco Zrt.

Helyszín: Pécs, Rákóczi út 80., 7622

Szükséges dokumentumok a Bologna rendszerben végzett hallgatóinknak:  

Személyes dokumentumok (személyi igazolvány, lakcímkártya másolata)
Igazolás a sikeres államvizsgáról (záróvizsga igazolás)
A záróvizsga eredményét tartalmazó igazolás a Tanulmányi Osztályról

A regisztrációval egyidejűleg fizetendő teljes költség (regisztrációs - és vizsgadíj) a Bologna rendszerben végzett hallgatóinknak: 55 000 Ft

Jelentkezési határidő: folyamatos

Jelentkezés: A kitöltött jelentkezési lapot kérjük, küldje el beszkennelve a tovabbkepzes@ktk.pte.hu e-mail címre. 

További információ, jelentkezés (tovabbkepzes@ktk.pte.hu):

  • Denich Ervin (06 72 501-599 / 23346 mellék)
  • Németh Györgyi (06 72 501-599 / 23337 mellék)

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább