IFRS mérlegképes könyvelő | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

IFRS mérlegképes könyvelő

IFRS mérlegképes könyvelő

JuridEco Zrt. IFRS mérlegképes könyvelői képzést hirdet a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar és a Pécsiközgáz Továbbképző Központ együttműködésében. Az OKJ-s képzés lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy jogosulttá válhassanak nemzetközi beszámoló rendszerében elkészült pénzügyi kimutatások összeállítására, hitelesítésére. 2015. június 03-án kihirdetett miniszteri rendelet tartalmazza az IAS/IFRS rendszer hazánkban való bevezetésének ütemezését. A rendelet szerint jövőben fokozatosan kerül bevezetésre a különböző vállalati méretek és tevékenységek alapján. 

Jelentkezési határidő: 2019. március 18.
Képzés tervezett indítása: 2019. március 23.

A képzés célja:

A képzésben résztvevő képessé válik értelmezni és alkalmazni az IFRS logikáját és terminológiáját, felismerni a konszolidált pénzügyi kimutatások összeállításának sajátosságait az IFRS és a 2000.évi C. törvény szerint. Képessé válik beazonosítani, hogy az adott gazdálkodó egység IFRS szerinti pénzügyi kimutatások elkészítésére kötelezett-e, értelmezi az anyavállalat által kidolgozott IFRS számviteli politikát és eleget tenni az anyavállalati IFRS adatszolgáltatási elvárásoknak, átlátja, önállóan feldolgozni és kitölteni az IFRS adatszolgáltatási táblázatrendszert. A pénzügyi kimutatásoknál betartja az IFRS szerinti besorolási és megjelenítési szabályokat, alkalmazza az IFRS értékelési elveit és módszereit. Összegyűjti és értelmezi a közzéteendő (kiegészítő) információkat, az IFRS szerinti pénzügyi kimutatást, a számviteli információs rendszerből kinyeri az IFRS szerinti pénzügyi kimutatásokhoz szükséges információkat, adatokat, illetve a hiányzókat előállítja, végrehajtja a szükséges konszolidációs lépéseket. Képessé válik összeállítani az IFRS szerinti beszámolót, magas szinten ellátni a könyvviteli szolgáltatás körében felmerülő gyakorlati feladatokat az IFRS követelményeinek figyelembe vételével;

 

A tananyag egységei:

  • 10792 - 16  Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése
  • 10793 -16 Nemzetközi pénzügyi beszámolás standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása

A résztvevők a képesítés megszerzéséért modulzáró vizsgákat, a komplex szakmai vizsga keretében pedig központi gyakorlati, írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek.

 

Tanfolyam megnevezése: IFRS mérlegképes könyvelő

OKJ száma: 55 344 05

Engedélyszám: E-000916/2014/A002

A tanfolyam szervezője: JuridEco Zrt.

A tanfolyam időtartama: 240 óra (ebből 110 óra közös képzés /kontakt óra/, 130 óra távoktatás)

Helyszín: Pécs, Rákóczi út 80., 7622

Oktatások rendje: 15 alkalom, hetente 1 alkalom (szombat),

A belépés jogszabályban megfogalmazott minimum feltétele: mérlegképes könyvelő oklevél

Egyéb részvételi feltétel: -

Teljes részvételi díj: összesen 245.000 Ft / fő

A részvételi díj 2 részből tevődik össze.

  • 180.000 Ft tanfolyami díj
  • 65.000 Ft vizsgadíj

A teljes részvételi díj tartalmazza a tanfolyami oktatás minden költségét, az évközi modulzáró vizsgák és az OKJ-s záróvizsga díját is.

Részletfizetés: a részvételi díj megfizetésére két, három vagy öt részletben van mód, amiből az utolsó részlet tartalmazza a vizsgadíjat.

Kedvezmények (a legmagasabb kedvezménnyel járó kategória határozza meg a kedvezmény konkrét mértékét):

  • PTE hallgatók, dolgozók számára a tanfolyami díj 15% -a
  • PTE KTK-n hallgatók, végzettek vagy gyermekeik számára a tanfolyami díj 25% -a

Minimális csoportlétszám: 15 fő.
Maximális csoportlétszám: 30 fő.

További információ, jelentkezés (tovabbkepzes@ktk.pte.hu):

  • Denich Ervin (06 72 501-599 / 23346 mellék)

Beiratkozás: folyamatosan, a létszámkeret feltöltéséig! A jelentkezések a beérkezés sorrendjében kerülnek feldolgozásra, a regisztrációról visszajelzést küldünk.

Letölthető dokumentumok:

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább