Nyelvi képzés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nyelvi képzés

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar és a JuridEco Zrt. szakmai nyelvtanfolyamot hirdet angol és német nyelvből. A tanfolyamok célja az, hogy intenzív kurzus keretében támogassa Önöket a képzéseink kimeneti követelményeként előírt nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésében. A felkészítő kurzusok óraszáma 40 tanóra. A tanfolyamok heti 4 órában, 10 héten keresztül jelentenek elfoglaltságot.

 

A tanfolyamok tematikája 2019-től az alábbiak szerint módosul:

  • üzleti szaknyelvi képzés alapfokú;
  • nyelvvizsga előkészítő üzleti szaknyelvi képzés középfokú;
  • általános középfokú képzés.

A beiratkozást megelőzően minden jelentkezőnek lehetősége van egy nyelvi teszt megírására, mely alapján tanáraink értékelik, hogy fenti kurzusok közül melyik a leginkább megfelelő a hallgató számára. Az értékelést követően a jelentkezőnek lehetősége van a legoptimálisabb képzés kiválasztására.

Az órákat és csoportokat a jelentkezők számától függően (minimum létszám: 12 fő) szervezzük az alábbi időpontokban:

Német:

Hétfő: 15.30-17.00 és csütörtök 15.30-17.00
Hétfő: 17.15.-18.45 és péntek 14.00-15.30
Péntek: 15.30-18.45

Angol:

Szerda: 15.30-17.00 és csütörtök: 14-15.30
Szombat: 8-11.15

 

A szaknyelvi csoportokban az egynyelvű gazdasági nyelvvizsga követelményeinek megfelelően kereskedelmi, marketing, vendéglátás/turizmus témákat dolgoznak fel, így minden szakirányon gyakorolhatják és megerősíthetik a szakmájukhoz szükséges nyelvi tudást, szókincset, feladattípusokat egyaránt.

A tanfolyam díja bruttó 39.900 Ft. A fizetés módjáról és helyéről a jelentkezést követően fogunk értesítést küldeni.

Jelentkezési határidő a 2019. tavaszi félévi kurzusokra: 2019. február 15. péntek

Jelentkezés >>>

 

Kérdés esetén keressen minket bizalommal! Denich Ervin: deniche@ktk.pte.hu, illetve jurideco@ktk.pte.hu

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább