Beutazóknak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Beutazóknak

Erasmus+

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara számos külföldi intézménnyel ápol szoros kapcsolatot. Intézményünk évről évre több oktatót fogad az Erasmus+ program keretein belül. A karon igen magas színvonalú idegen nyelvi oktatás folyik, amire vendégelőadókat várunk, de természetesen magyar előadásokon való vendégoktatásra is lehetőséget biztosítunk. A beutazó óraadók megismerkedhetnek a kar oktatóival, továbbá a közös szakmai munka során nemzetközi tapasztalatra tehetnek szert. További kérdésivel kapcsolatban kérjük, keresse a kari koordinátort: Kolos Lillát (kolos.lilla@ktk.pte.hu)

 

Visiting scholar

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara minden félévben több külföldi vendégoktatót fogad a program keretében. Az egy hónapos látogatás célja, hogy az oktató részt vegyen az egyetemi oktatásban, kutatásban, átadja módszertani tapasztalatait, amit a későbbiekben a kar kollegái alkalmazhatnak. Továbbá lehetőséget biztosítunk különböző együttműködések kialakítására kutatási, illetve oktatási szinten is. A PTE KTK a programban részt vevők utazási költségét és szállását finanszírozza, hozzájárul a megélhetési költségekhez, továbbá a karon irodát biztosít a vendégoktatóknak és a campus összes szolgáltatásához is hozzáférést garantál, megkönnyítve így a hatékony szakmai munkát és a gyors beilleszkedést.

 

Nemzetközi Oktatási Hét

A Nemzetközi Oktatási Hét minden év áprilisában/májusában kerül megrendezésre a karunkon, fókuszálva az üzleti oktatás legfontosabb nemzetközi trendjeire. A rendezvény kitűnő lehetőség a partnerintézmények számára, hogy információhoz jussanak a kari aktualitásokról, valamint elősegíti a nemzetközi együttműködések szakmai elmélyítését. A programban részt vevő oktatók releváns nemzetközi oktatási és oktatás-módszertani tapasztalatra tehetnek szert, illetve szakmai kapcsolatok kiépítésével személyes és intézményi együttműködési lehetőségek kialakítására is lehetőség nyílik a program során.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább