Oktatói mobilitás | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Oktatói mobilitás

A mobilitás és a nemzetközi kapcsolatok kiépítése a Bologna rendszer egyik alapja, aminek kialakításában az oktatók igen nagy segítséget nyújtanak. A karon az oktatói mobilitás lehetősége mindkét irányban nyitott kiemelkedő szakmai fejlődés lehetőségét biztosítva mind a kari, mind pedig a hozzánk érkező vendégelőadók részére. Egy külföldi partnerintézményben eltöltött oktatói mobilitási időszak, vagy akár egy külföldi kollega fogadása a Karon számos ötletet kínálhat a tantervek, kurzusok kialakításában, modernizálásában, nemzetköziesítésében. Továbbá a program hozzájárulhat új gyakorlati tapasztalatok megszerzéséhez mind személyes, mind pedig intézményi szinten, amely elősegíti az oktatás és kutatás magasabb színvonalra való emelését és a nemzetközi sztenderdekhez való igazítását.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább