Erasmus + | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Erasmus +

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Hét korábbi EU-s támogatási programot fog össze egy komplex programban.

Az Erasmus+ program szabályai szerint minden hallgató legfeljebb 12 hónapra kaphat Erasmus+ státuszt képzési szintenként (tanulmányi részképzés és szakmai gyakorlat összesen), így ha a pályázó jelenlegi képzési szintjén korábban részt vett Erasmus+ részképzésben és/vagy szakmai gyakorlatban, de nem használta ki a 12 hónapos Erasmus+ időtartamot, akkor újra pályázhat. Azok a mester vagy doktori képzésben részt vevő hallgatók is pályázhatnak, akik a korábbi képzési szinte(ke)n már voltak Erasmus+ hallgatók. A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap, szakmai gyakorlat esetében legalább 2 hónap. Az ösztöndíj összege függ a tanulmányi időszak hosszától és a célországtól. Az ösztöndíj résztámogatás, az adott országok közötti megélhetési különbségeket hivatott finanszírozni, ezért a hallgatónak minden esetben hozzá kell járulnia a kinn tartózkodás költségeihez.

Erasmus+ program révén számos egyetem elérhető a PTE KTK hallgatói számára. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara partner kapcsolatban áll több német, francia, lengyel, holland, litván és finn egyetemmel. Karunkról évente közel ötven hallgató utazik külföldre a program keretein belül. A karnak elsődleges célja, hogy ezen hallgatók a lehető legtöbb segítséget kapva, valamint későbbiekben folytonos kapcsolattartás révén minden szükséges információhoz hozzájussanak kiutazás előtt és alatt. Biztosítva, így egy felejthetetlen élményt és szakmai tapasztalat lehetőségét az egyetemi polgároknak.

A programban való részvétel célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatók kompetenciájának fejlesztésére többek között a kultúrák közötti párbeszéd a társadalmi befogadás és szolidaritás területén. Hosszú távú végcél pedig, hogy kialakuljon egy erős kapcsolat az ifjúsági területek és a munkaerőpiac között, így fejlesztve a diákok által végzett munka minőségét. A hallgatóink így könnyebben tudnak a jövőben elhelyezkedni és munkát vállalni, mivel már szakmai tapasztalatokkal, magas szintű készségekkel és önállósággal rendelkeznek.

Fontos dokumentumok

Erasmus-Campus Mundi Pályázati tájékoztató

Tanulmányi mobilitási program - pályázati felhívás

Pályázható helyek listája

Szakmai gyakorlat mobilitási program - pályázati felhívás

KTK Erasmus szabályzat

https://outgoing.pte.hu

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább