Egyéb tanulmányi lehetőségek | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Egyéb tanulmányi lehetőségek

Általános információk

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara lehetőséget biztosít hallgatóinak, hogy valamely külföldi partnerintézményében tandíjmentesen töltsenek el egy félévet. A program célja a hallgatók külföldi tanulási tapasztalatainak bővítése, az idegen nyelv gyakorlása és kapcsolatépítés. A tanulók számos külföldi partner egyetem közül válogathatnak, ezek közül a legfontosabbak az észak-amerikai, orosz, kazah és kínai intézmények. A programban részt vevő hallgatók mentesülnek a külföldi partnerintézményben a tandíj befizetése alól, viszont minden egyéb felmerülő költséget a hallgatónak magának szükséges finanszíroznia. Pályázatot benyújtani tervező hallgatóink figyelmébe ajánljuk a Campus Mundi ösztöndíjat, amely sikeres pályázat esetén ösztöndíj támogatást nyújt a partnerintézményben folytatott tanulmányokhoz.

 

További kiutazási és ösztöndíj lehetőségek

Pályázati Felhívás

Jelentkezési lap

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább