Beutazó diákoknak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Beutazó diákoknak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatok minél szélesebb körű kialakítására és ápolására. Karunk számos külföldi hallgatónak biztosít lehetőséget teljes vagy időszakos egyetemi tanulmányainak elvégzéséhez. Célunk egy olyan sokrétű egyetemi közösség kialakítása, ami nemzetközi szinten is elismert. Különböző stratégiai kooperációk egyik sarkalatos pontja volt a londoni Middlesex Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás, ami 1996 jött létre. Karunkon, így a hozzánk érkező cserehallgatók magas színvonalú, egy külföldi egyetem által támogatott és validált oktatási programokhoz csatlakozhatnak mind alap- és mesterképzésen.

A minőségi idegen nyelvű képzések mellett számos lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak különböző programokon való részvételhez, így szélesítve a tudásukat és tapasztalataikat egyes tudományterületeken.

 

Hallgatók által az egyik legkedveltebb lehetőség a külföldi tanulmányutakon való részvételben, az Erasmus+ program. Karunkra minden tanévben közel száz diák érkezik a világ minden pontjáról egyetemi tanulmányaik folytatása céljából. A külföldi hallgatók koordinálásában a Külügyi Iroda látja el információkkal a hallgatókat, s segítségükre van különböző oktatási és adminisztrációs kérdésekben. Továbbá mind a kar és az egyetem is különböző plusz tanulmányi és kikapcsolódási lehetőségeket is nyújt a hallgatóknak, biztosítva az itt tartózkodásuknak a legoptimálisabb feltételeit.

További információ

 

A Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ (Simonyi Business and Economic Development Center, Simonyi BEDC), mint kiválósági központ működik a Pécsi Tudományegyetem. A Simonyi BEDC a vállalkozói készségek fejlesztését biztosítja hallgatók, kutatók és oktatók számára, valamint esélyt ad az egyetemi polgárok és a társadalmi-gazdasági szereplők strukturált összekötésére mentorhálózaton keresztül. A szervezet színes szakmai programkínálatával várja minden félévben mind a magyar, mind a külföldi hallgatókat.

További információ

 

PTE Közgazdaságtudományi Karának stratégia céljai közé tartozik, hogy az oktatás és kutatás nemzetközi tapasztalatait a kar oktatói és hallgatói számára elérhetővé tegye. Ennek egyik módja, hogy a nemzetközi partnerintézmények oktatóit a Nemzetközi Oktatási Hét és a Visiting Scholar programok keretében, nemzetközi tapasztalatszerzés és tapasztalat-megosztás céljából meghívja a Pécsiközgázra. A két program keretében külföldi oktatók és kutatók érkeznek a karra Európa több országából, Kínából, az Egyesült Államokból és Kanadából. A Kar célja, hogy a karon azon hallgatói is nemzetközi nyelvi és szakmai tapasztalatokat szerezzenek, akiknek nincs lehetőségük külföldre utazni és ott tanulmányokat végezni.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább