Szolgáltatások | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Szolgáltatások

 

Mentor-rendszer: A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ segít a hallgatók mellé olyan másik hallgatót találni, aki segít bevezetni az elsőéveseket az egyetemi lét sajátosságaiba. A rendszer ezen túl tapasztalt, képzett oktatói mentor segítséget is kínál. Tapasztalt oktatóink egy-egy  adott szakterületen segítik a hallgatót az eligazodásban (pl. olvasmányok ajánlásával, konzultációkkal stb.) A szakmai mentorok továbbá bizonyos témakörök iránt érdeklődő hallgatókat gyűjtenek maguk köré és támogatják szakmai fejlődésüket egyéni vagy kiscsoportos formában.             

Segítünk abban, hogy kihez fordulj fontosabb kérdésekkel (ösztöndíj, szakdolgozat, karriertervezés stb.)

Az egyetemen és a Pécsiközgázon fellelhető összes tehetségfejlesztő lehetőségről egy helyen minden információt elérhetsz

Visszajelzést adhatsz az oktatókról, hallgatókról, az egyes programokról.

 

Coaching:

Ha a szaktudáson túl személyes fejlesztésre is igényt tartasz, felkeresheted a központ coachinggal foglalkozó munkatársait. A coaching-ra történő jelentkezés folyamata:

Szabadon választhatsz coachot, de azok elfoglaltságától, és a témától függően mi lehet, hogy mást ajánlunk, vagy várakozó listára kerülsz.

Jelentkezni lehet személyesen a TehetségPontban, vagy a tehetseg@ktk.pte.hu e-mail címen

Jelöld meg a coach-ok sorrendjét, és ajánlott (de nem közelező) a téma megjelölése, amiben segítséget vársz (pl: időmenedzselés, önbizalom, stressz, konfliktus, tanulási gondok, karriertevezés stb.)

Egy hallgató egy coach szolgáltatásait veheti igénybe egy félévben, 3-5 alkalommal.

A szolgáltatást a Pécsiközgáz hallgatói vehetik csak igénybe (FOKSZ, BA, MA, PhD- levelező, nappali is), számukra a szolgáltatás ingyenes.

Egy találkozás időigénye kb. 50 perc; a kijelölt időpontról és helyszínről a kijelölt coach-al egyeztetsz majd. A megbeszélt időpontban a megjelenés elvárt, ha mégsem megfelelő az időpont, kérünk, hogy azt minimum 1 nappal a coaching ülés előtt jelezd.

Bővebb információ a coachingról: Coaching

 

Orientációs Tanácsadás:

Saját énmárkád fejlesztésében

Önismeret fejlesztésében

Saját képességeidhez leginkább illeszkedő versenyek, lehetőségek felvázolásában.

Önéletrajz és motivációs levés írásában,

Kulturált viselkedési, protokoll és etikett témákban.

Hivatalos levelek megírásában.

Pályázatokon és ösztöndíjkiírásokon való sikeres szereplésben.

Versenyekkel kapcsolatban (tudományos, üzleti stb.),

Tanácsokat adunk abban, hogy hogyan találhatsz magadnak jelentőségteljes posztokat, címeket, feladatokat, amivel fontos feladatokat láthatsz el, és segíthetsz a többieknek,

Továbbá Pécs városában elérhető tudományos,- kulturális- és sport lehetőségekről, kedvezményekről, könyvtárról adunk információkat.

 

Mentor program:

Mentoraink segítenek, hogy felvedd az egyetemi élet ritmusát, hogy találj egy támogató közösséget, túllendülj az átmeneti nehézségeken (vizsgaidőszak, kreditelmaradások).

Szakmai mentort is ajánlunk, azaz olyan oktatót, aki egy adott szakterületen segít az eligazodásban (pl. olvasmányok ajánlásával, konzultációkkal stb.)

A mentorprogramról bővebben a mentorprogram oldalán olvashatsz.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább