Rappai Gábor | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Rappai Gábor
egyetemi tanár, intézetigazgató (KÖI)

Rappai Gábor 1987-ben végzett a JPTE Közgazdaságtudományi Karán áruforgalmi szakán, harmad- és negyedévesen demonstrátorként dolgozott a Kar Módszertani Intézetében. Diplomájának megszerzését követően előbb tanársegédként, majd adjunktusként, 1997 óta docensként dolgozik a Gazdaságmódszertani Intézet Statisztika és Ökonometria Tanszékén, illetve ennek jogelődjén. 1989-ben dr. univ. fokozatott szerzett, 1997-ben a közgazdaságtudományok kandidátusa lett, 2003-ban habilitált. Kutatási területe a pénzügyi idősorok modellezése, illetve az oksági viszonyok ökonometriai tesztelése. 1998-2005 között a Kar dékánhelyettese, 2005-től dékánja. A Kari Tanácsnak 1992 óta, a PTE Szenátusának 2001 óta tagja.

Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet

Email: rappai@ktk.pte.hu
Mellék: 23147
Iroda: B112

Fogadóóra:

szerda 12:30-13:30 csütörtök 12:30-13:30

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább