Gazdálkodástani Doktori Iskola | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Gazdálkodástani Doktori Iskola

A Gazdálkodástani Doktori Iskolát 1994-ben alapította a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Magyar Akkreditációs Bizottság engedélyével. Működésének kezdete óta a Doktori Iskola újra akkreditálására több alkalommal is sor került, s minden esetben magas minősítéssel. A Gazdálkodástani Doktori Iskola szakmai-tudományos bázisát a Közgazdaságtudományi Kar elméleti-, módszertani- és szakképzési intézeteinek-tanszékeinek oktatói és meghívott külső előadók képezik. A doktori fokozat megszerzése a kezdetektől három formában: egészidős, részidős, valamint egyéni felkészülési program keretében történt. Működésének húsz éve alatt a Doktori Iskolában összesen 112 fő szerzett fokozatot.

A doktori program fontos része az angol nyelvű alprogram, amelynek keretében az összes fokozatszerző hallgatón belül, 22 fő végzett. A Gazdálkodástani Doktori Iskola erősségei között tartjuk számon az iskolarendszerű képzés négy félévének szervezettségét és működési fegyelmezettségét.

 Erősségként tekinthető a doktori cselekmények lebonyolításának nyitottsága és magas színvonala. Az elkészült értekezések előopponálására, végső értékelésére, a nyilvános védésre az adott szakterület leginkább értő és igényes szakembereit kérjük fel. Ez azt jelenti, hogy a doktorandusz hallgatók tudományos teljesítményének megméretése a lehető legnagyobb szakmai nyitottság mellett történik.

Megállapítható, hogy a Gazdálkodástani Doktori Iskola az elmúlt 20 évben a szervezés- és gazdálkodástudományi doktori képzés területén ismert, és szakmai-tudományos értelemben elismert intézménnyé fejlődött.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább