Doktori képzés (PhD) | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Doktori képzés (PhD)

Van-e tudományos alapja a gazdaság működésének vagy egyszerűen megy minden magától? A piacot csak a kereslet-kínálat mozgatja vagy egyéb változók is befolyásolják? Mitől jó egy munkavállaló? És egy cégvezető? Mit kutat egy közgazdász? A gazdaságpolitikai stratégiák vagy éppen a vállalati gazdasági döntések alapjául – szerencsés esetben – kutatások, modellek szolgálnak, melyek megalkotása nem csak neves kutatóintézetekhez, hanem a jelentős közgazdasági egyetemek, karok kutatási tevékenységéhez is köthető.

A PTE Közgazdaságtudományi Kara nem csupán a közgazdász szakma oktatása és közgazdász szakemberek képzése, hanem a gazdasági folyamatok vizsgálata, alakítása, az ezekkel kapcsolatos kutatások iránt is elkötelezett tudományos műhely.

A tudományos kutatást alátámasztó képzés 1994 óta folyik a Kar két doktori iskolájában. AGazdálkodástani Doktori Iskola megalapítása óta a vezetés- és gazdálkodástudományi terület elismert szakmai-tudományos centrumává fejlődött. A kutatások középpontjában a vállalati növekedés és a gazdálkodási funkciók vizsgálata áll. Ennek keretében kutatómunka folyik a vállalati termelési-, vezetési-, pénzügyi- és marketing funkciók gyakorlati érvényesülésének megismerésére. Fontos kutatási terület a vállalatok irányításának és a vállalati működési kultúra összetevőinek vizsgálata. 

A Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola az európai regionális politika, a település-, vidék- és környezetfejlesztés témáira koncentrál. A képzések az e területekhez kapcsolódó európai és hazai folyamatok kutatására készítik fel a hallgatókat. Az itt doktori fokozatot szerzett hallgatók jól megalapozott ismeretekkel rendelkeznek ahhoz, hogy képesek legyenek az európai gazdaság regionális hatásait feltárni és értékelni.

Mindkét doktori iskola a minőségi képzés, a magas színvonalú tudományos teljesítmény elkötelezettje, melyet mind az oktatás színvonalában, szervezettségében, mind a doktori fokozatszerzés folyamatának átláthatóságában, nyilvánosságában következetesen érvényesítenek.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább