Pécs-Hagen kettősdiploma program | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécs-Hagen kettősdiploma program

A PTE Közgazdaságtudományi Kar és az Észak-Rajna Vesztfália tartományban található Hageni Távtanulási Egyetem között 2001-ben létrejött megállapodás értelmében a pécsi diákok magyar oklevelük mellé német nyelvű (köz)gazdasági és gazdaságinformatikai BA- és/vagy MA-diplomát is szerezhetnek.

Kinek ajánljuk a Pécs-Hagen kettős diploma programot?

A képzési programot ajánljuk mindazoknak, akik a Pécsiközgázon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek (nappali/levelezős BA, MA, MBA és PhD szakos hallgatói és az angol nyelvű alap- és mesterképzésben résztvevők is), de jelentkezhetnek Karunk volt hallgatói is, akik már sikeresen megvédték szakdolgozatukat és megszerezték diplomájukat.

Miért érdemes a Pécsiközgáz Pécs-Hagen kettős diploma programjában részt venni?

A hageni diploma párhuzamosan a magyar nyelvű képzéssel kb. 2,5-3 év (3-4 félév) alatt megszerezhető. A Hageni Egyetem kizárólag távoktatási formában nyújtja képzését, ami azt jelenti, hogy a vizsgák Magyarországon teljesíthetők. A pécsi kreditek maximális beszámítása folytán hallgatóink az igényeiknek megfelelően, rendkívül rugalmasan választhatják ki az elvégezni kívánt tárgyakat és tanulmányaik időbeli ütemezéséről is szabadon dönthetnek.

Követelmények: 6 írásbeli vizsga teljesítése a Budapesti Távtanulási Központban, és a Pécsett sikeresen megvédett szakdolgozat németre fordítása. A hageni diploma megszerzése sikeres (az Európai Referencia Keretnek megfelelő) felsőfokú német nyelvvizsgát is jelent egyidejűleg.

A tanulmányok jelenlegi összköltsége alacsonyabb, mint 200 ezer forint, ami rendkívül kedvező. Azok a hallgatók, akik legalább egy évet már teljesítettek a Pécsi Tudományegyetemen rögtön a Hageni Távegyetemen való tanulmányaik megkezdésekor pályázhatnak ösztöndíjra, amely két modul erejéig fedezi a tananyagköltséget. A harmadik szemesztertől az ösztöndíj pályázat feltétele a sikeres vizsga letétele. 

Karrier-lehetőségek

A hageni diploma teljes értékű német nyelvű nemzetközi diploma, ami igen nagy elismertségnek örvend, s munkalehetőséget jelent az EU német nyelvű országaiban. A hazai munkaerőpiacon szintén plusz, többlet-érték, rangos-keresett diplomának számít főképpen a német érdekeltséggel (is) rendelkező vállalatoknál. Az egyetemi tanulmányok befejezését követően nagymértékben megkönnyíti, növeli az elhelyezkedési lehetőségeket! 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább