Nyári egyetem | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nyári egyetem

A Pécsiközgáz nyári egyetemi programjai a tanulmányok minden szintjéről (BA, MSc, PhD) fogadnak hallgatókat. Fontosnak tartjuk, hogy ne csupán a Kar, de az egyetem más karai, illetve egyéb hazai és külföldi egyetemek érdeklődő hallgatói számára is biztosítsunk olyan nyári egyetemi lehetőségeket, melyek tanulmányaikhoz további értékes ismeretekkel és nem utolsó sorban a kar, az egyetem és a város nyújtotta kulturális élményekkel, tapasztalatokkal járulnak hozzá.

A Simonyi Nyári Egyetem szakmai programjának középpontjában a szervezetmenedzsment és az üzleti élet feltérképezése áll. A program során a hallgatók amerikai modell alapján elsajátítják, hogyan lehet az innovációs termékeket, technológiát piacra vinni, kereskedelmi forgalomba hozni. A nyári egyetem résztvevői a képzés során a tantermi órákon kívül helyi vállalkozásoknak, szervezeteknek segítenek üzleti tervet írni, pénzügyeiket strukturálni, nemzetközi kapcsolatokat létesíteni.

A Kék Gazdaság Nyári Egyetem középpontjában a természeti ökoszisztémák működésére épülő gazdasági modell újszerű koncepciója áll különböző interdiszciplináris megközelítésekben. A nyári egyetem résztvevői személyesen találkozhatnak és tanulhatnak a kék gazdaság elméletének szerzőjétől, Gunter Paulitól. A gyakorlatorientált megközelítés során a hallgatók megismerkedhetnek egy újszerű gondolkodásmóddal, amely innovatív megoldásokat kínál a különböző válsághelyzetekre. A nemzetközi oktatói gárda biztosította izgalmas és magas színvonalú szakmai programot színes, a kék gazdaság koncepciójához kötődő kulturális kísérőprogramok egészítik ki.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább