Marketing mesterszak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Marketing mesterszak

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: okleveles közgazdász marketing szakon / Economist in Marketing

Kinek ajánljuk a Marketing mesterszakot?

A Pécsiközgáz hallgatója nemcsak megszerzi a tudást, hanem azt is megtanulja, hogyan használja fel a legcélszerűbben. A Marketing mesterszak a két év során mindvégig a problémák interdiszciplináris végiggondolására és elemzésére készteti a hallgatókat. Ennek eredményeként elsajátítják a rugalmas problémakezelés, valamint a folyamatos önképzés képességét és készségét. A Marketing mesterszakot ezért azoknak ajánljuk, akik bármilyen marketing területen magas szintű tudást és ezzel harmonizáló készségeket igénylő munkakört, vezetői posztot kívánnak betölteni akár Magyarországon, akár másutt az Európai Unióban vagy elméleti ismereteiket egy megfelelő doktori programban kívánják tovább bővíteni.

Miért érdemes a Pécsiközgáz Marketing mesterképzését választani?

Meggyőződésünk, hogy a marketing kulcsfontosságú mind a magán-, mind pedig a közszféra szervezetei számára. A program különös alapossággal vizsgálja

  • a felelős marketing jelentőségét, lehetőségeit, eszközeit és módszereit új ajánlatok létrehozásában és új piaci helyzetek megoldásában,
  • az induló, és az érettség fázisában lévő szervezetek működésében és
  • a marketing szerepét a mai társadalomban, beleértve az üzleti és nem üzleti szervezeteket egyaránt.

Főbb tárgyak:

Marketingmenedzsment, Fogyasztói magatartás, Integrált marketingkommunikáció, Kínálati és árstratégia, Szolgáltatásmarketing és –menedzsment, Hálózati és virtuális marketing, Innovációs marketing

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Volt hallgatóink erről így nyilatkoztak:

„Az ismeretanyag a marketing legújabb irányzatait is lefedi, így korszerű tudás szerezhető meg.”

„Hasznos és releváns tudást kaptam, mely a munkám során minden egyes napon hatalmas segítséget és biztonságot jelent.”

„Az erősen gyakorlati megközelítés a szakmai tudáson kívül magabiztosságot és hatékonyságot adott.”

Karrier-lehetőségek

A Marketing mesterszakon diplomát szerzők képesek lesznek arra, hogy a magánszektor és a közszféra szervezeteiben közép- és felsővezetői posztokat töltsenek be például értékesítési vezető, kereskedelmi vezető, ügyfélkapcsolati vezető, key account menedzser, termékfejlesztési és márkamenedzser, vevőszolgálati vezető, kommunikációs és PR vezető pozíciókban.

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább