Vállalkozásfejlesztési mesterszak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Vállalkozásfejlesztési mesterszak

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: okleveles közgazdász vállalkozásfejlesztés / Economist in Business Development

Kinek ajánljuk a Vállalkozásfejlesztési mesterszakot?

A vállalkozásfejlesztési mesterszakon olyan szakemberek képzése a cél, akik nemzetközi összehasonlításban is képesek a kezdő és a már idősebb (megállapodott) gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésére és komplex fejlesztési feladatainak megoldására, vagy akár saját vállalkozás sikeres elindítására. Magas szintű vállalkozásfejlesztési (innovációs) elméleti és módszertani ismeretanyag, a mester szintű üzleti ismeretek, a tudatosan fejlesztett vezetői készségek és képességek birtokában a mesterszakon végzettek alkalmasak a hazai és a nemzetközi gazdasági élet különböző területein közép-és felsővezetői feladatok ellátására is.

Miért érdemes a Pécsiközgáz Vállalkozásfejlesztési mesterképzését választani?

  • Korszerű tudást kap egy olyan vállalkozói közösségben, mely valós projekteken, kezdeményezéseken dolgozik, valós kimenetekkel.
  • A két év során előkészítheti saját vállalkozását, amivel függetlenséget, létbiztonságot teremthet.
  • Kifejleszthet olyan koncepciókat, melyek remek referenciaként szolgálhatnak nagyvállalatnál történő elhelyezkedéskor.
  • Non-profit projekteken dolgozhat, megtapasztalhatja az önzetlen „adás” érzését.
  • Mindezt úgy teheti, hogy közben nívós tudást szerez, korszerű készségeket és képességeket fejleszt.

Főbb tárgyak:

Stratégiai vezetés, Üzleti modell fejlesztés, Vállalatértékelés, Innováció és innováció- menedzsment, Kultúraközi üzleti kommunikáció, Stratégiai emberi erőforrás fejlesztés

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Karrier-lehetőségek

A képzést elvégző hallgatók számára több karrierút is felmerül mint lehetséges alternatíva. A végzős hallgatók, egyrészt, rendelkezni fognak a szükséges tudással és készség-, képességhalmazzal, hogy elindítsák saját vállalkozásukat, ugyanakkor az üzletfejlesztés terén szerzett tudásuk és tapasztalatuk képessé teszi őket, hogy már működő vállalatnál – mérettől függetlenül – üzletfejlesztési munkakörben helyezkedjenek el. A végzős hallgatók korszerű, jól alkalmazható tudást szerezhetnek meg a képzés alapozó szakaszában regionális gazdaságtan, gazdálkodástan, s módszertan területeken, amit a képzés második felében gyakorlatorientált tanulási folyamat keretében alkalmazhatnak. Az alapozó, s szakmai tárgyak tananyaga stabil tudásalapot képez olyan hallgatók számára, akik a végzést követően doktori fokozat megszerzését tűzik ki célul.

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább