Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció/szakirány: turizmus

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Felsőfokú közgazdász-asszisztens turizmus szakirányon / Economist Assistant in Tourism and Catering Specialized in Tourism

Kiket várunk a Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésre?

Szívesen utazol, szívesen szervezel, szívesen megismernél idegen kultúrákat, más nemzetek gasztronómiáját, és még a hazai és nemzetközi turizmus működése is érdekel? Akkor érdemes a Pécsiközgáz Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzését választanod.

Miért érdemes a Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzést választanod?

A felsőoktatási szakképzés célja a turizmus és a vendéglátás vállalkozásaiban és nonprofit szervezeteiben szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakemberek képzése. A képzés során megismerkedhetsz a turizmus színes és változatos részterületeivel, felkészítünk az önálló vagy vezetők melletti asszisztensi, referensi feladatok ellátására is.

Főbb tantárgyak:

A turizmus rendszere és erőforrásai; Szállásadási és vendéglátási alapismeretek; Utazás- és eseményszervezés; Turizmusföldrajz

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A végzett hallgatók képesek a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegének vezetésére, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására.

Továbbtanulási lehetőségek:

A képzés az alapképzési szintre való továbblépésre is felkészít. Tanulmányaidat folytathatod kereskedelem és marketing, vagy akár gazdálkodási és menedzsment szakon is, amennyiben turizmus mellett más területeken is szeretnéd megállni a helyedet.

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább