Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció/szakirány: pénzintézeti

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: felsőfokú pénzintézeti közgazdász-asszisztens / Banking Economist Assistant

Kiket várunk a Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésre?

Várjuk jelentkezésedet, amennyiben szeretnél otthonosan mozogni a pénz, a bankok, pénzintézetek, értékpapírok, befektetések és hitelek világában.

Miért érdemes a Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzést választanod?

A felsőoktatási szakképzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik elméleti és gyakorlati tudásuk birtokában képesek a gazdasági élet legszélesebb területén: a vállalati, a pénzügyi szolgáltató, az államháztartási és a civil (nonprofit) szektorban működő szervezetekben a feladatok ellátására; a munkaerő-piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodni tudó, pénzügyi-számviteli gyakorlati ismeretekkel, jártasságokkal és készségekkel rendelkeznek, amely megalapozza az élethossziglan tanulást is.

Főbb tantárgyak:

Pénzügyi intézmények és piacok; Hitelintézeti számvitel; Kisvállalati pénzügyek; Pénzügyi és banki szolgáltatók gazdaságtana; Gazdasági jog

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A szakképesítés megszerzését munkát vállalhatsz, bankoknál, non-profit, profit orientált vagy államháztartási szervezeteknél, mint Pénzügyi ügyintéző, Adó-és illetékhivatali ügyintéző, Társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző stb.

Továbbtanulási lehetőségek:

Amennyiben további tudással szeretnéd felvértezni magad a pénzügyi tervezés, a finanszírozási döntések, a kontrolling, a befektetések, a tőkeköltségvetés és beszámoló készítés területén, akkor érdemes a Pénzügyi és számvitel alapképzési szakon folytatnod tanulmányaidat. Ahonnan könnyedén bekerülhetsz a Kar mesterszakjaira és PhD képzéseire. 

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább