Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció/szakirány: marketingkommunikáció

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Felsőfokú közgazdász-asszisztens marketingkommunikáció szakirányon / Economist Assistant in Marketing Communication

Kiket várunk a Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzésre?

Itt a helyed, amennyiben szeretnéd megismeri a marketing világát és annak szakterületeit, amennyiben érdekelnek az üzleti kommunikációs módszerek, a reklám- és médiakutatás területei, az integrált marketingkommunikációs tervek kidolgozása, a reklám jogi, etikai, és esztétikai követelményei.

Miért érdemes a Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzést választanod?

A kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés tervezésekor a munkaerő-piaci igények figyelembevételével olyan tárgystruktúrát dolgoztunk ki, mely alkalmas megfelelő gazdasági és üzleti ismeretekkel, kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel rendelkező szakemberek képzésére. A szakképzési modul tárgyai biztosítják a legfontosabb szakmai kompetenciák elsajátítását, úgymint: a marketing rövid és középtávú döntési folyamataiban való eligazodást, a marketing eszközrendszerének és módszertanának ismeretét, a marketing döntések előkészítéséhez nélkülözhetetlen alapvető elemzési feladatok ellátásának képességét és a kereskedelmi folyamatok elemzésének készségét.

Főbb tantárgyak:

Marketingkommunikáció és médiaeszközök; Online marketing és média; Értékesítés ösztönzés; KKV-k gazdálkodási és piaci döntései

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A képzésnek köszönhetően a végzettek alkalmasak lesznek gazdálkodási és ügyviteli feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére; kisvállalkozások áruforgalmi vagy marketing területén vezetői, nagyobb vállalkozásoknál középvezetők és a felsővezetők mellett kereskedelmi, illetve marketing szakreferensi, asszisztensi tevékenységek folytatására.

Továbbtanulási lehetőségek:

A Felsőfokú közgazdász-asszisztensi végzettség megszerzését követően tanulmányaidat folytathatod Kereskedelem és marketing alapszakon, de amennyiben a gazdaságtudomány más területeit is fogékony vagy akkor jó választásnak bizonyulnak Gazdálkodás és menedzsment, és Turizmus-vendéglátás szakjaink is. 

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább