Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció/szakirány: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Felsőfokú közgazdász-asszisztens / Economist Assistant in Business Administration and Management

Kiket várunk a Gazdálkodás és menedzsment felsőoktatási szakképzésre?

Várjuk jelentkezésedet, amennyiben szeretnéd jobban megismerni a vállalkozások és vállalatok mögött rejlő tervezési, szervezési, döntés előkészítői és operatív feladatokat, és szeretnéd szakmai és gyakorlati tudással is felvértezni magad, hogy kreatívan oldhass meg üzleti és gazdasági problémákat.

Miért érdemes a Gazdálkodás és menedzsment felsőoktatási szakképzést választanod?

A szakképzés tanterve által kínált tudáselemek birtokában a végzettek számos területen, vállalatok széles körénél  lesznek képesek támogató és menedzseri munkakörök betöltésére, gyakorlati problémák megoldására.

Főbb tantárgyak:

Stratégiai és üzleti tervezés; Kisvállalkozás menedzsment; Környezetgazdaságtan; Pályázatok menedzselése; Üzleti gazdaságtan; Marketing; Nemzetközi gazdaságtan

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A szakképzés tanterve a hazai kis- és középvállalatokban jól hasznosítható tudáselemeket is biztosít a képzésben részt vevők számára. A szakképzés lehetőséget ad arra, hogy a hallgatók olyan szakmailag megalapozott gyakorlati ismereteket szerezzenek, amelyek iránt a munkaerőpiacon igény van, és amelyek elősegítik a végzett hallgatóknak az elhelyezkedést és munkavégzést.

Továbbtanulási lehetőségek:

Sikeres végzést követően tanulmányaidat folytathatod a Kar magyar vagy angol nyelvű alapképzési szakjain, ahonnan egyenes út vezet a mester diploma és a PhD fokozat megszerzéséig. Amennyiben Gazdálkodás és menedzsment alapszakon tanulsz tovább, úgy maximum 90 kredit beszámításra kerül a szakképzésben teljesített tárgyaid alapján.

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább