Tehetségből Fiatal Kutató Ösztöndíj | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Tehetségből Fiatal Kutató Ösztöndíj

A Pécsi Tudományegyetem (a továbbiakban: PTE) Rektora pályázatot ír ki a Tehetségből Fiatal Kutató Ösztöndíj elnyerésére, rövid távú külföldi kutatás támogatása céljából az EFOP 3.6.3. – VEKOP-16-2017-00007 pályázati projekt keretében.

Az ösztöndíj összege: bruttó 350.000 HUF/hó[1]. Az ösztöndíj egyszeri alkalommal kerül folyósításra, az utazás megkezdése előtt.

A támogatás időtartama: 1-3 hónap

Megvalósítás lehetséges időszaka: folyamatos, 2021.07.30.-ig, azzal, hogy a rendelkezésre álló keret kimerülésekor az ösztöndíj pályázat felfüggesztésre kerül.

A pályázók köre

A pályázat benyújtására azok jogosultak, akik megfelelnek az alábbi feltételek valamelyikének:

  • a PTE Közgazdaságtudományi Karán (a továbbiakban: KTK) működő Gazdálkodástani Doktori Iskola aktív hallgatói
  • a PTE KTK-n működő Gazdálkodástani Doktori Iskola abszolutóriumot szerzett, de fokozattal nem rendelkező volt hallgatói, akik a PTE-vel közalkalmazotti jogviszonyban állnak
  • a PTE KTK-n működő Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola aktív hallgatói
  • a PTE KTK-n működő Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola abszolutóriumot szerzett, de fokozattal nem rendelkező volt hallgatói, akik a PTE-vel közalkalmazotti jogviszonyban állnak.

Pályázati határidő: a pályázat benyújtása folyamatos a pályázat felfüggesztéséig vagy lezárásáig, de legkésőbb 2021.03.30.-ig.

[1] Az ösztöndíjjal kapcsolatos adó- és járulékfizetési kötelezettségekről a felhívás 3. számú melléklete tájékoztat.

További részletek és jelentkezés

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább