Turizmus-vendéglátás alapszak angol nyelven | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Turizmus-vendéglátás alapszak angol nyelven

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon / Economist in Tourism and Catering

Kiket várunk az angol nyelvű Turizmus-vendéglátás alapszakra?

Ha szeretsz utazni, érdekelnek hazánk és a világ természeti és kulturális értékei, amelyeket meg szeretnél ismerni és meg szeretnéd ismertetni őket másokkal, ha szeretsz szervezni és emberekkel foglakozni – ez a Te szakod. Ha emellett magas szinten beszéled az angolt, de szeretnéd a szakmai nyelvismereted tovább erősíteni, amivel egy, az átlagnál versenyképesebb diplomát szerezhetsz, hiszen nemcsak itthon, hanem külföldön is könnyebben el tudsz helyezkedni, akkor ne keress tovább. Ha úgy érzed, hogy szűkebb, vagy tágabb környezetedben vannak még lehetőségek a turizmus fejlesztése terén, pl. a bor, vagy éppen a gyógyturizmus kapcsán, esetleg a családi vállalkozás is ebben dolgozik, itt a lehetőség, hogy erre a munkára professzionális szinten felkészülj.

Miért érdemes a Turizmus-vendéglátás angol nyelvű alapszakot választanod?

A turizmusban, vendéglátásban hazánkban, vagy akár külföldön nagy lehetőségek és komoly karrierépítési lehetőségek rejlenek, különösen ha egy turisztikai szakértő versenyképes nyelvtudással rendelkezik. A külföldi elhelyezkedés lehetőségeinek széles tárháza nyílhat meg a különböző nemzetközi, turizmussal foglalkozó szervezeteknél (Európai Unió, Világturisztikai Szervezet), de a magánszektorban is. A képzés helyi szakmai szervezetek messzemenő támogatásával valósul meg, így a kiemelkedő tudás mellett a legkorszerűbb, naprakész ismereteket és a gyakorlatias képzés lehetőségét is biztosítani tudjuk a hallgatóinknak.

Elhelyezkedési lehetőségek

A diploma megszerzését követően elhelyezkedhetsz kulturális, örökségvédelmi és turisztikai szervezeteknél, hoteleknél, borászatoknál, utazási irodáknál és nemzeti parkoknál turisztikai szakemberként, referensként vagy akár rendezvényszervezőként is.

Továbbtanulási lehetőségek

A többi alapszakos képzéshez hasonlóan a Turizmus-vendéglátás angol nyelvű szak is felkészít a kar bármely mesterszakán való továbbtanulásra. A Turizmus-menedzsment mesterszak tovább mélyíti az alapszakon szerzett ismereteket és vezetőket képez, akik magas szintű hozzáértéssel tudják saját turisztikai vállalkozásukat vezetni, vagy épp a turizmus irányító szervezeteiben segíteni az ország fejlődését.

Elhelyezkedési lehetőségek

Az angol nyelvű diplomáddal szélesre tárul a szállodák, a wellness-, az egészség-, a borturizmus, az utazási irodák, rendezvényszervező vállalkozások világa, persze akár meg teremtheted a magadét is, nemcsak itthon, hanem külföldön is, és könnyebben fogsz boldogulni mind a kiutaztatás, mind a beutaztatás terén. Ha más típusú céljaid vannak, akkor állami és önkormányzati intézmények turisztikával foglalkozó szakapparátusában, nemzeti parkoknál, a kulturális örökségvédelem és non-profit szervezetek körében is találhatsz állást.

Főbb tárgyak

System of Tourism; Tourism Enterprises; ​Tour Operation and Event Organisation; Hospitality and Cultural Behavior; Lodging and Hotel Management; Fast and Slow Tourism Products

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább