Turizmus-vendéglátás alapszak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Turizmus-vendéglátás alapszak

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon / Economist in Tourism and Catering

Kiket várunk a Turizmus-vendéglátás alapszakra?

Ha szereted a szép helyeket, érdekelnek a város és a régió természeti és kulturális értékei és ezeket megmutatnád másoknak is, ha szeretsz utazni, szervezni és emberekkel foglalkozni - ez a Te szakod. Ha úgy érzed, hogy a város, az ország turisztikai értékei mellett vannak lehetőségek a régió adottságaiban, pl. a borban, a gyógyvizekben, esetleg a családi vállalkozás is ebben dolgozik, itt a lehetőség, hogy erre a munkára professzionális szinten felkészülj.

Miért érdemes a Turizmus-vendéglátás alapszakot választanod?

A turizmusban, vendéglátásban nagy lehetőségek és komoly karrierépítési lehetőségek rejlenek. A képzés helyi szakmai szervezetek messzemenő támogatásával valósul meg, így a kiemelkedő tudás mellett a legkorszerűbb, naprakész ismereteket és a gyakorlatias képzés lehetőségét is biztosítani tudjuk a hallgatóinknak.

Továbbtanulási lehetőségek

A többi alapszakos képzéshez hasonlóan a Turizmus-vendéglátás szak is felkészít a kar bármely mesterszakán való továbbtanulásra. A Turizmus-menedzsment mesterszak tovább mélyíti az alapszakon szerzett ismereteket és vezetőket képez, akik magas szintű hozzáértéssel tudják saját turisztikai vállalkozásukat vezetni, vagy épp a turizmus irányító szervezeteiben segíteni az ország fejlődését.

Elhelyezkedési lehetőségek

Szélesre tárul a szállodák, a wellness-, az egészség-, a borturizmus, az utazási irodák, rendezvényszervező vállalkozások világa vagy akár meg teremtheted a magadét is. Ha más típusú céljaid vannak, akkor állami és önkormányzati intézmények turisztikával foglalkozó szakapparátusában, nemzeti parkoknál, a kulturális örökségvédelem és non-profit szervezetek körében is találhatsz állást.

Főbb tárgyak

A turizmus rendszere és erőforrásai, Turizmusmarketing esettanulmányok, Turizmusföldrajz, Gyors és lassú turizmus, Utazás- és eseményszervezés, Vendéglátás és viselkedéskultúra, Szállásadás és szállodai gazdálkodás, Turisztikai szoftverismeret, Turisztikai vállalkozások, Gasztrokultúra

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy…

  • ha ezen a szakon tanulsz, tudatosan szervezed majd meg az utazásotokat és más szemmel nézel majd egy étlapot az étteremben?
  • ha ezen a szakon tanulsz, megtudhatod, mi történik egy szállodában, egy étteremben a színfalak mögött, vagy azt, hogyan kell egy fesztivált profin megszervezni?
  • ezzel a szakmával megtanulsz mindig mosolyogni?

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább