Pénzügy és számvitel alapszak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pénzügy és számvitel alapszak

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász pénzügy és számvitel alapképzési szakon / Economist in Finance and Accounting

A 2013. szeptember 1-je után életbe lépett 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet 2. számú melléklete értelmében a vállalkozási mérlegképes könyvelői képesítés megszerzésekor a Pénzügy és számvitel szakon végzettek a képzés minden vizsgarésze alól automatikus felmentést kapnak, ami azt jelenti, hogy A BIZONYÍTVÁNYT KÜLÖN VIZSGA NÉLKÜL adhatja ki a vizsgaszervező intézmény. További részletek >>> 

Kiket várunk a Pénzügy és számvitel alapszakra?

A munkaerőpiacon eladható szakmára, jól fizető állásra vágysz? Pénzintézeteknél, biztosítóknál, Magyarország vezető pénzügyi tanácsadóinál, könyvvizsgáló cégeknél vagy gazdasági vállalkozásoknál képzeled el a jövődet? Esetleg saját üzleti vállalkozásod beindításán töröd a fejed? Nálunk a helyed!

Miért érdemes a Pénzügy és számvitel alapszakot választanod?

A pénzügyi kulturáltság a mai világban alapkövetelmény. Éppen ezért célunk, hogy a pénzügy szerteágazó területeihez köthetően, elméletileg is megalapozott, gyakorlatorientált tudást adjunk át, mely segítségével a vállalkozói szféra minden szintjén helytállni képes és nívós pályát befutni képes szakemberré válhatsz. Ha minket választasz, a diplomád mellett egy extra vizsga letétele után a mérlegképes könyvelői képesítés is a tiéd.

Továbbtanulási lehetőségek

Az alapképzési diploma átvétele után továbbtanulhatsz nappali vagy levelező mesterszakon, pályázhatsz külföldi ösztöndíjakra egyaránt az egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül.

Elhelyezkedési lehetőségek

Hazai és nemzetközi vállalati pénzügyi osztályokon, kereskedelmi bankokban, könyvelő irodákban, könyvvizsgáló cégeknél, brókerházaknál és biztosítóknál nyílhatnak meg az ajtók, ha ezzel a piacképes diplomával kopogtatsz.

Főbb tárgyak

Kisvállalati pénzügyek, Adótan, Pénzügyi számvitel, Beszámoló készítés és elemzés, Pénzügyi tervezés és finanszírozási döntések, Üzleti stratégia és pénzügyi elemzés

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy...

  • a Pénzügy és számvitel alapszak a személyes, jövőbeni vagyonod menedzseléséhez is nagyon hasznos?
  • a mi szakunkon sem nehezebb a matek, mint a többi szakon?
  • hallgatóink a kar által meghirdetett banki, nagyvállalati stb. szakmai gyakorlati helyeken sokszor állásajánlatot is kapnak?

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább