Kereskedelem és marketing alapszak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Kereskedelem és marketing alapszak

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász kereskedelem és marketing alapképzési szakon / Economist in Commerce and Marketing

Kiket várunk a Kereskedelem és marketing alapszakra?

Ha érdekelnek a gazdasági események, többet szeretnél tudni a média világáról, vagy szeretnéd tudni, hogy egy-egy termék vagy reklám miért sikeres a piacon, akkor köztünk a helyed. Ha fontos számodra kreativitásod kibontakoztatása, a csoportmunkában rejlő lehetőségek felismerése és piacképes szakmai tudásod elmélyítése, akkor szeretettel várunk.

Miért érdemes a Kereskedelem és marketing alapszakot választanod?

Oktatóink gyakorlati tapasztalata és kiterjedt kapcsolata a régióbeli és a budapesti gazdasági szférával biztosítja a gyakorlatorientált képzést. Minden gazdasági ágból a nagy- és kisvállalatok széles köre fogadja hallgatóinkat. Kiterjedt lehetőség van szakmai versenyeken való részvételre, illetve külföldi ösztöndíjak elnyerésére.

Továbbtanulási lehetőségek

Hallgatóink folytathatják tanulmányaikat a Marketing mesterképzési szakon, illetve Karunk egyéb mesterképzési szakjain.

Elhelyezkedési lehetőségek

Lehetsz termékmenedzser, médiaguru, piackutató, reklámszakember, online szakértő, de várnak a nonprofit szervezetek is. Gondolkozhatsz nagyban: multi cégeknél helyezkedik el hallgatóink jelentős része. Álmodhatsz picit is: saját vállalkozásod beindításához is kellő ismeretet nyújtunk. Az itt tanultakkal a világ bármely részén megállod a helyedet.

Főbb tárgyak

Nemzetközi üzlet és marketing, Vásárlói magatartás és kereskedelmi marketing, Marketingkutatás és piacelemzés, Online marketing és média, Piacbefolyásolási és médiaeszközök, Kis és középvállalatok gazdálkodási és piaci döntései

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy... 

  • Badric Adorio, a Csillag Születikben bemutatkozott Immigrants frontembere, és Dibusz Dénes, a PMFC kapusa is nálunk tanul?
  • Kovács Antal, cselgáncsozó, az 1992-es Barcelonai Olimpia bajnoka szintén szakunkon tanult?
  • a kari köztársasági ösztöndíjas hallgatók több mint fele évről évre a marketing szakos hallgatók közül kerül ki?

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább