Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (osztatlan) | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (osztatlan)

Képzési információk

Képzési idő: 10 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: okleveles közgazdász gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szakon / Economist in Economic and Financial Mathematical Analysis

Kinek ajánljuk a Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szakot?

Karunk új osztatlan szakját azoknak ajánljuk, akik megingathatatlan matematikai tudással felvértezve kívánnak szert tenni olyan magas szintű közgazdasági és pénzügyi műveltségre, amit nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is elismernek. 

Elhelyezkedési lehetőségek

Képzésünk mind az elméleti, mind a módszertani alapokat megadja ahhoz, hogy a nálunk végzett gazdasági szakemberek a gazdasági és pénzügyi intézményrendszer különböző területein és szintjein – beleértve az Európai Unió, a központi állami irányítás, a regionális, az önkormányzati, vállalati szintet – elhelyezkedhessenek. Végzett hallgatóink magas szintű elméltei tudásuk birtokában rövid időn belül elemzői, előrejelzői, modellalkotói és a közgazdasági döntéselőkészítő feladatok megoldásában vehetnek részt. 

Főbb tárgyak

Gazdasági teljesítmény számbavétele; Piacelmélet; Játékelmélet; Közösségi gazdaságtan; Pénzügyi viselkedéstan; Innováció és technológiai fejlődés; Matematikai közgazdaságtan

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább