Gazdálkodási és menedzsment alapszak angol nyelven | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Gazdálkodási és menedzsment alapszak angol nyelven

A Middlesex University által validált képzés.

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon / Economist in Business Administration and Management

A Middlesex University által kibocsájtott diplomában: Bachelor of Arts in Business Administration

Kiket várunk az angol nyelvű alapszakunkra

Azok jelentkezését várjuk, akik élénken érdeklődnek a magyarországi és világgazdasági folyamatok iránt. Akiket érdekel, hogy hogyan működik a gazdaság és milyen területei vannak. Akiknek hosszú távú célja valamilyen gazdasági területen történő elhelyezkedés. Akiknek fontos, hogy idegen nyelven tanuljanak. Akik jó matematikai készséggel és legalább középfokú angol nyelvtudással rendelkeznek.

Miért érdemes az angol nyelvű alapszakot választanod?

Képzésünkön nem csupán közgazdásszá, de üzletemberré is válhatsz. Ez egy gyakorlatorientált képzés. Megtanítjuk neked a mai üzleti életben alapvetőnek számító készségeket pl. hogyan kell egy frappáns prezentációt összeállítani és előadni, hogyan kell multikulturális légkörben, csapatban dolgozni.

Továbbtanulási lehetőségek

Továbbtanulásra az angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterszakunkon van lehetőséged, mely sokban épül az alapképzésen megszerzett elméleti és gyakorlati tudásodra, de ha magyar nyelven szeretnél továbbtanulni, arra is van számos lehetőség a PTE KTK-n belül.

Elhelyezkedési lehetőségek

A nálunk végzett hallgatókat szívesen fogadják olyan magyarországi multinacionális vállalatoknál, mint pl. a Procter & Gamble vagy az ExxonMobil. Az angol diplomát is megszerzők pedig a világ számos táján helyezkednek el sikerrel pl: USA, Egyesült Királyság, Dubai, Németország, felelős vállalati pozíciókban.

Főbb tárgyak

Microeconomics, Macroeconomics, Business Statistics, Banking and Finance, Foundation Marketing, Human Resource Management, Investments, International Economics, Quantitative Methods

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy...

  • rendszeresen oktatnak nálunk angol nyelvterületről származó külföldi oktatók?
  • a tanulmányok sikeres befejezése után a londoni Middlesex University diplomáját is megszerezheted nálunk, és általános, felsőfokú angol nyelvvizsga bizonyítványt is szerzel?
  • minden évben közel 50 külföldi diákkal együtt tanulhatsz?

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább