Gazdálkodási és menedzsment alapszak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Gazdálkodási és menedzsment alapszak

A képzés angol nyelven is teljesíthető! További részletek az angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment alapképzésről >>>

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon / Economist in Business Administration and Management

Kiket várunk a Gazdálkodási és menedzsment alapszakra?

Várunk, ha érdeklődsz a gazdaság és az üzleti élet iránt. Várunk, ha kész vagy korszerű ismeretek befogadására és önmagad fejlesztésére is. Várunk, ha szívesen dolgozol csapatban, és szereted a kreatív feladatokat. Várunk, ha olyan területen képzeled el a jövődet, ahol emberekkel foglalkozhatsz.

Miért érdemes a Gazdálkodási és menedzsment alapszakot választanod?

Új tudást szerezhetsz, de sokoldalú készségfejlesztést is nyújtunk neked. A menedzsment és vezetés számos területével ismerkedsz meg, ami növeli elhelyezkedési esélyeidet, segít majd a gazdasági problémák megoldásában, vezetői feladatok ellátásában, jó alapokat ad a későbbi szakosodáshoz.

Továbbtanulási lehetőségek

Továbbtanulhatsz Vezetés és szervezés mesterszakon magyar vagy angol nyelven, más üzleti mesterképzési szakokon, újabb (PhD) képzés keretében doktori címet is szerezhetsz a Kar két doktori iskolájában.

Elhelyezkedési lehetőségek

Várnak a gazdálkodáshoz és szervezéshez kapcsolódó legkülönbözőbb munkakörök kis- és középvállalatoknál, hazai és multinacionális nagyvállalatoknál, a közszférában és a nonprofit szektorban. Kamatoztathatod tudásodat HR területeken, elláthatsz projektmenedzselési, kontrolling feladatokat, sikeres tanácsadóvá válhatsz.

Főbb tárgyak

Vezetés-szervezés, Emberi erőforrás menedzsment, Menedzsment és vezetés gyakorlat, Bevezetés a szervezeti kultúra és tudás menedzselésébe, Önismereti tréning, Stratégiai és üzleti tervezés, Karriermenedzsment és üzleti interakciók, Kisvállalkozás menedzsment, Nemzetközi üzlet és marketing

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy...

  • ezen a szakon a képzés keretében gyakorlati szakemberek is tartanak foglalkozásokat?
  • ezen a szakon kellemes hangulatú szaknapokat rendezünk, ahol találkozhatsz korábban a szakon végzett üzletemberekkel is?
  • ezen a szakon közreműködhetsz a gyakorlati órák alakításában?

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább