Emberi erőforrások alapszak | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Emberi erőforrások alapszak

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon / Economist in Human Resource Management

Kiket várunk az Emberi erőforrások alapszakra?

Ha érdekel a munka sokszínű világa, a foglalkoztatási lehetőségek változatos formái és tudni szeretnéd, hogy miként működnek a szervezetek emberi erőforrás gazdálkodási funkciói, akkor ezt a szakot válaszd! Ez a Te szakod, ha szeretnéd megérteni a munkáltatói döntések mozgatórugóit és az ezek hátterében zajló szociológiai, pszichológiai folyamatokat.

Miért érdemes az Emberi erőforrások alapszakot választanod?

Szakunk a tudományágak széles tárházát kínálja. Alapvető közgazdaságtani tárgyak mellett tanulhatsz többek között munkapszichológiát és szociológiát, munkajogot, informatikát. Az elméleti anyag elsajátítását tréningekkel és gyakorlati foglalkozásokkal segítjük, amely továbbtanulási és elhelyezkedési esélyeidet is növeli. 

Továbbtanulási lehetőségek

Sikeres végzést követően a KTK-n mesterszakok nyílnak meg előtted magyar nyelven, de ha angol nyelvismerettel rendelkezel, jó választás lehet az angol nyelvű mesterszakunk is.  

Elhelyezkedési lehetőségek

Nem túlzás azt állítani, hogy az ezen a szakon végzett szakemberekre mindenhol szükség van, ahol emberek dolgoznak. Profi HR-esekre szükség van a közszférában, a versenyszférában a kisvállalkozásoktól kezdve az óriás multikig, de még a tanácsadói világban is. Lehetsz fejvadász, személyzeti tanácsadó, HR generalista, HR kontroller, tréner, munkaerőpiaci-szakértő – a lehetőségek tárháza széles!

Főbb tárgyak

Emberi erőforrás menedzsment; Munkaerőpiaci-politikák; Ösztönzési rendszerek; Erőforrás-biztosítás és –fejlesztés; TB- és munkajog; HR tervezés-auditálás-kontrolling; Szervezeti kultúra menedzselése nemzeti közegben; Munkaerő-piaci tréning; HR információs rendszerek, e-HR; Szervezet- és munkapszichológia; Szociálpszichológia; Projektszervezetek működése 

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy...

… nálunk megtanulod új szemszögből értelmezni a munka világát?

… ezekkel az ismeretekkel saját karrieredet is hatékonyabban tudod alakítani?

… „The soft stuff is always harder than the hard stuff”?

Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább