Rólunk | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Rólunk

Az Alapítvány célja

A PTE KTK kiemelkedő eredményeket elérő oktatói és hallgatói szakmai színvonalának fejlesztése, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése és továbbképzése

Az Alapítvány - célja elérése érdekében - a tudományos tevékenység, kutatás közhasznú tevékenységi kör keretein belül az alábbi tevékenységeket végzi:

  • A Kar nappali tagozatos hallgatói részére tanulmányi versenyek szervezés
  • a hallgatók tudományos tevékenységének előmozdítása (főként a TDK munka támogatása);
  • hallgatói-oktatói részvételű szakmai-tudományos rendezvények támogatása;
  • az oktatók tudományos és publikációs tevékenységének támogatása;
  • az oktatók hazai és nemzetközi ismeretszerzési lehetőségeinek támogatása;
  • neves külföldi szakemberek meghívása.

Az Alapítvány anyagi forrásai az alapítók és további adományozók által biztosított befizetésekből, valamint  a bankbetétek kamatozásából származnak.  A támogatások odaítélését - formalizált pályázati keretek között -  az általában évente kétszer  ülésező Kuratórium végzi, az általános támogatási elveknek és az igényeknek megfelelően, esetenként figyelembe véve a Kar vezetésének véleményét.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább