Karunkról | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Karunkról

Kedves Látogató!

Örömmel köszöntjük Önt a Pécsiközgáz honlapján! Akár célzottan, akár csak „szörfölgetve" jutott el hozzánk, érdemes néhány információt megjegyeznie a karunkról.

1970-ben néhány tapasztalt professzor és alig tucatnyi lelkes, fiatal kutató úgy gondolta, hogy Nagy Lajos király 1367-ben mondott szavai a XX. század végén is érvényesek: „Pécs a tudomány magvainak terjesztésére különösen alkalmas" és nekiláttak a Közgazdaságtudományi Kar megalapításának! Az elmúlt több mint 40 év bizonyította a szándék helyességét, a PTE Közgazdaságtudományi Kara az ország legjobban minősített gazdasági felsőoktatási intézményei közé tartozik. A gazdaságtudományi felsőoktatási intézmények minőségi mutatóiból készített ranglistákon mindig az elsők között található karunk, mely azt mutatja, hogy hallgatóink és oktatóink kiválóságát az oktatási és a munkaerőpiac szereplői is elismerik.

A világunk oly gyorsan változik, hogy alig győzünk lépést tartani vele. Mindez új ismeretek, képességek, készségek megszerzésére kényszerít bennünket, az intézménynek is követnie kell ezt a haladást. A kar egyik fő célja, hogy olyan tudás megszerzését tegye lehetővé minden hallgató számára, amellyel versenyképességüket maximalizálni tudják a munkaerőpiacon. Nem csupán a kitűnő szakmai minősítések, de hallgatóink és piaci partnereink visszajelzései is igazolják ezt a törekvésünket. Végzett diplomásaink gond nélkül kerülnek be jó hírű külföldi doktori iskolák programjaiba, illetve a nemzetközi munkahelyeken is remekül helyt állnak. Büszkék vagyunk arra, hogy Pécsiközgázos hallgatóinkkal találkozunk multinacionális nagyvállalatok vezetésében, saját cégek és vállalatbirodalmak élén, itthon és külföldön egyaránt.

Mindehhez társul a sajátosan pécsi, mediterrán hangulat, a Pécsi Tudományegyetem társkarainak széles kiegészítő képzési kínálata, valamint az a hihetetlenül gazdag kulturális program-kínálat, mely Pécset jellemzi. Várjuk a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, kövesse mai virtuális sétáját mihamarabb egy igazi!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább