Rólunk | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Rólunk

A Hallgatói Önkormányzati Testület – röviden csak HÖT – egy olyan öt főből álló hallgatói csoport, amely azért működik, hogy a hallgatóság mindennapi életét minél változatosabbá, könnyebbé tegye az egyetemen.

Mint HÖT, legfontosabb feladatunk az egyetemen hallgatóink érdekképviselete a belső szervekkel, osztályokkal, oktatókkal, ill. a külső szervezetekkel történő tárgyalásokkal, egyeztetésekkel. Hatáskörünkbe egyaránt tartozik a méltán híres pécsiközgáz diákélet megismertetése és megőrzése különböző kulturális programok koordinálásával és azok megfelelő publikálásával, valamint különféle oktatási ügyekben nyújtunk információt, segítünk az egyetemi eljárásmódok elsajátításában.  A HÖT törekszik arra, hogy a régió vállalataival egyre szorosabb és széleskörűbb kapcsolatokat alakítson ki, ami nagyban hozzájárul a hallgatóink szakmai fejlődéséhez, karrierlehetőségeik megalapozásához.

Munkánkba bárki, bármikor betekintést nyerhet, szívesen megmutatjuk neki, mit is csinálunk, hogy is működik testületünk az egyetemen belül, és ha kedvetek van, alkalom adtán be is segíthettek nekünk a munkába. Ha bármi kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

 

Elnök

Vida Péter
vida.peter@ktk.pte.hu
+36 20 514 3249

 

 

 

Alelnök  

Bánhidi Ádám
banhidi.adam@ktk.pte.hu
+36 20 490 5773

 

 

 

Tanulmányi referens

Petrinovics Petra
petrinovics.petra@ktk.pte.hu
+36 30 906 9847

 

 

 

Kulturális referens

Sütő Richárd
sutorichard@ktk.pte.hu
+36 30 622 4434

 

 

 

PR- és információs referens

Fuchs Bence
fuchs.bence@ktk.pte.hu
+36 30 599 1667

 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább