Magyar Közgazdasági Társaság | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Magyar Közgazdasági Társaság

Elérhetőség:
MKT BMSZ IB
PTE-KTK
7622, Pécs Rákóczi út 80.
mktibpecs@gmail.com

Mit is takar ez a név?

Az MKT a magyar közgazdászok legrégibb és legjelentősebb, kiemelkedően non-profit szervezete, amely a közgazdászok általános érdekeinek képviseletét vállalta feladatául.
A nagy hagyományokkal rendelkező szakmai-tudományos egyesület 1894-ben az egész kontinensen az elsők között jött létre, azóta töretlenül küzd a közgazdaságtudomány hírnevének öregbítése érdekében.
Különösen fontos a Szervezet számára a fiatal közgazdászok szakmai integrálása: országszerte ifjúsági szervezeteket működtet, melyeket a gazdasági felsőoktatás intézményeiben tanulók számára hoztak létre.
Ezek között kap helyet a mi diákszervezetünk a Pécsi Ifjúsági Bizottság, melynek most Te is tagja lehetsz!

Hogy hogyan lehetsz tag?

Tagja az egyetem hallgatója lehet, de rendezvényeinken a már végzett diplomások is visszatérnek. A belépés egyszerű, év elején kell regisztrálni, adataidat megadni, és a tagdíjat befizetni és máris MKT tag vagy.

Fő célkitűzéseink:

Szakmai programok, konferenciák, előadások, tanulmányutak, táborok, tréningek szervezése, munkalehetőségek biztosítása miközben egy összetartó közösség alakul ki a tagok között.
Neked és Veled
kialakítani egy összetartó baráti társaságot.

Miért jó Neked, ha hozzánk csatlakozol?

Az egyetemi oktatásban megszerzett elméleti tudást jól kiegészíti a nálunk megszerezhető gyakorlati tapasztalat, amely nélkülözhetetlen egy leendő sikeres közgazdász számára.
Széleskörű programjaink szervezésében már elsősként is részt vehetsz aktívan. Az itt kapott tudásnak, gyakorlatnak és kapcsolati tőkének a birtokában versenyelőnyre tehetsz szert későbbiekben a telített munkaerőpiacon.
Szakmai és gyakorlati tudás, valamint gondolkodásmód bővítése. A tagság szakmai előnye mellett fontos megemlíteni az MKT kártyát, mellyel 3-20 %-kal olcsóbban juthatsz hozzá számos termékhez és szolgáltatáshoz.

Ezen kívül, ha tag vagy, nálunk a következő kedvezményekben és szolgáltatásokban részesülhetsz:

  • részt vehetsz a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján, egy olyan 300 fős országos konferencián, ahol az ország fiatal közgazdászai gyűlnek össze évente egyszer művelődni és mulatni
  • eljöhetsz Velünk az évente megrendezésre kerülő Közgazdász-Vándorgyűlésre, ahol személyesen találkozhatsz hazánk neves közgazdászaival
  • számos igen színvonalas közösségi, illetve szakmai rendezvényünkön részt vehetsz, illetve szervezésükben tevékenykedhetsz
  • infrastruktúránkat Te is használhatod, már a kezdetektől.
  • tapasztalt, veterán tagjaink segítenek eligazodni az egyetemi élet sűrűjében, valamint segítünk Neked, hogy szakmai programok, rendezvények szervezésében, lebonyolításában szerzett tapasztalataidat másoknak is átadhasd.

 

Elnök: Hirt Szofi
Email: hirtszofi21@gmail.com
Tel: +3630/883 66 08

Szervezeti működésért felelős alelnök: Kráner Dalma

Pénzügyekért felelős elnökségi tag: Kaszás Norbert
Email: n1998@freemail.hu

Elnökségi tag: Magyar Ágnes

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább