Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium

A Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiumot 2007 márciusában alapította a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának negyven lelkes hallgatója.  Elköteleztük magunkat az aktív hallgatói munka mellett, amelynek alapelveit a Szakkollégiumi Chartát követő működési szabályzatunkban fektettük le. Az évek során szervezetünk már országos szinten is elismertté vált. Ezt természetesen több sikeres versenyeredmény és szereplés is alátámasztja. Tagjaink között számos helyi és országos TDK győztes, köztársasági ösztöndíjas szerepel, s a hazai és nemzetközi versenyeredményeink terén is az országos élmezőnybe tartozunk.

Miben rejlik a sikerünk kulcsa? Természetesen elsősorban a szorgalmunkban és törekvésünkben, de talán erre a kérdésre szakkollégiumunk három pillére adja a legjobb választ. A szakmaiság, a közösség, illetve a társadalmi érzékenység egyaránt fontos szervezetünkben ahhoz, hogy végzett tagjainkban már egy olyan szemléletmód alakul ki a szakkollégiumban eltöltött évek során, melynek birtokában az élet bármely területén sikerrel vehetjük az akadályokat. Ezek azok az alapok, alapértékek, mely minden ember cselekedeteit kellene, hogy vezérelje.

Fontos, hogy ez a három pillér ne csak elméletben építse szervezetünket, hanem a mindennapi életünket is alakítsa. Nem véletlen, hogy diákszervezetünk aktívan vesz részt több szakmai program, workshop, illetve a kari TDK szervezésében, ugyanakkor emellett minden évben egyre több, társadalmi kérdést felölelő rendezvényt is szervezünk.

Amennyiben úgy gondolod, hogy Te is szeretnél egy ilyen közösséghez tartozni, szeretnél egy kicsit többet az egyetemi éveidből kihozni, akkor szeretettel várunk a felvételin, amire első és másodévesként lehetőséged nyílik ősszel és tavasszal is egyaránt. Ráadásul idéntől már az elsőéves mestereseket is szívélyesen várjuk. Reméljük sikerült felkeltenünk az érdeklődésed, és pár hónap múlva már együtt tevékenykedhetünk a Janus, illetve a Pécsiközgáz nevének öregbítése jegyében!

A mihamarabbi találkozás reményében:
Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium
JPKSZ elérhetőségek
Weblap: www.jpksz.hu

A Szakkollégium Elnöke:

Dr. Rideg András
E-mail: ridega@ktk.pte.hu
Tel: +3672/501-599/23126 

A Szakkollégium Diákbizottsága:

Titkár: Árva Réka
E-mail: reka.arva@gmail.com
Tel: +3630/213 00 84

Gazdálkodási felelős: Paill Milán
E-mail: pailmilan98@gmail.com
Tel: +3620/317 61 27

Marketingfelelős: Timkó Mónika
E-mail: tim.moni@hotmail.com
Tel: +3620/317 61 27

Tudományos felelős: Frim Bálint
E-mail: balint.frim@gmail.com
Tel: +3630/345 84 61

Tölgyesi Zsombor
E-mail: tolgyesi.zsombi@gmail.com
Tel: +3620/247 3929

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább