Fészek | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Fészek

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának lapja.

Az újságot 1993-ban alapította három lelkes fiatalember László Barna, Nagy Zsolt és Réti Gábor. Azóta folyamatosan bővült, változott, fejlődött, 2006-ban és 2007-ben is elnyerte az „Év Diákújságja” kitüntetést. A hosszú évek alatt rengeteg hagyomány alakult ki, ilyen például a minden évben megjelenő Gólyatábori Különszám, vagy a Töhötöm képregény.

A szerkesztőség csak és kizárólag a Kar hallgatóiból áll, ezért pontosan tudjuk, hogy mi foglalkoztatja őket. Rovataink különböző funkciókat látnak el, a Köretben például film-, zene- és könyvkritikák olvashatóak, míg mondjuk a Házunk Tájában a Kari eseményekről lehet tájékozódni. Arra törekszünk, hogy mindenki igényeinek megfelelően találjon számára érdekes cikkeket.

Feladataink közé tartozik a Hallgatóság tájékoztatása, szakmai érdeklődésük bővítése, és nem utolsó sorban a szórakoztatás. Számunkra remek érzés azt látni, hogy órák között sokan Fészekkel a kezükben rohangálnak, esetleg a folyosókon ülve olvasgatják.Mivel maga a szerkesztőség állandóan változik, nagyon fontosak az évközi csapatépítő programok, és az utánpótlás biztosítása. Az aktív tagság általában 30-40 között mozog. Gólyaként a legegyszerűbb bekerülni, de idősebb hallgatók jelentkezését is szívesen várjuk.

Reméljük, hogy az elkövetkezendő szemeszterben is hozzá tudunk járulni munkákkal a Kar színvonalának emeléséhez.

Főszerkesztő

Várnai Enikő
varnaieniko@gmail.com

Felelős szerkesztő

Cserna Benjámin
benjamincserna7@gmail.com

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább