AEGEE-Pécs | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

AEGEE-Pécs

Az AEGEE Európa legnagyobb hallgatói szervezete, amely 40 országban, 200 egyetemi városban működik és mintegy 13.000 taggal rendelkezik.
https://www.youtube.com/watch?v=KXGWWNPyF9o

Az AEGEE a gyakorlatban valósítja meg az egységes Európa ötletét. Az AEGEE tagjai számára számtalan lehetőség nyílik meg. Amellett, hogy rengeteg új barátot szerezhetsz itt Pécsen az aktív tagjaink köréből, a számos európai szintű szakmai és más típusú konferenciánkon is sok-sok új kapcsolatra tehetsz szert Európa számos országában!

A konferenciákon pedig a nyelvtudásod fejlesztése mellett, a szakmai programokon való részvétellel olyan új szemléletre és tudásra tehetsz szert, amelyet nem biztos, hogy máshol ilyen könnyedén és kötetlenül elsajátíthatnál.

Kikapcsolódásod is garantált az AEGEE-vel hiszen az évente megrendezésre kerülő több száz program között nem csak konferenciákat, trainingeket és egyéb kurzusokat találsz, hanem sok remek szórakoztató helyi és külföldi programot is, olyan helyszíneken, melyekről az átlag egyetemista csak álmodozhat.

Emellett remek lehetőséget nyújtanak más kultúrák megismerésére és az önfeledt nyári időtöltésre az AEGEE Nyári Egyetemei. Ezek 2-4 hetes programok, amelyek egy vagy több adott ország kultúráját és egy adott tematikát mutatnak be a több, mint 10 európai országból érkező résztvevő számára. A Nyári Egyetemeket minden évben több, mint 70 egyetemi városban rendezik meg szerte Európában. További információk: http://www.projects.aegee.org/suct/su2016/index.php

Az AEGEE politikai pártoktól független, non-profit egyesület, mely képviselőket küldhet az Európa Tanácsba, és tanácskozási, illetve véleményezési joggal bír az ESZN-ben, valamint az UNESCO-ban és több neves nemzetközi platformon.
Az AEGEE célja az európai integráció elősegítése, egy nyitott, toleráns társadalom kiépítése, valamint az együttműködés, az aktív szerepvállalás, a kommunikáció és integráció megvalósítása a kontinens egyetemistái és fiataljai között.

További információkat az AEGEE-ről és a regisztrációval kapcsolatban a következő oldalakon és az alábbi e-mail címen kaphattok:
AEGEE-Europe honlap: www.aegee.org
AEGEE-Pécs Facebook: https://www.facebook.com/aegeepecs
AEGEE-Pécs e-mail: aegeepecs@gmail.com

Elérhetőségek:

Elnök

Erb Iván

Titkár, HR vezető: 

Hiba Mednini

Pénzügyi vezető

Herendi Zsófia

PR vezető: 

Göndör Renáta

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább