PénzSztár Verseny | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

PénzSztár Verseny

Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye

A fődíj 100 ezer forint és egy okostelefon a nyertes csapat mind a 4 tagjának!

                                                             

A verseny célja

Immár 6. alkalommal kerül sor a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére. A nagyszabású műveltségi versenyen évente mintegy 1000 négyfős csapat, 4-5 ezer középiskolás diák vesz részt magyarországi és határon túli magyar középiskolákból. A kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse az iskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

 

A nevezés feltételei

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek magyarországi és határon túli magyar középiskolákból. A nevezési korhatár 14–22 év. A jelentkezés feltétele, hogy a csapat tagjai ugyanabba a középiskolába járjanak, és a 2018/2019-es tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezzenek, de még ne rendelkezzenek érettségi bizonyítvánnyal. Ugyanabból a középiskolából több csapat is nevezhet. Az a három középiskola, ahol a legtöbb csapat teljesíti a verseny két online fordulóját – az elért eredménytől függetlenül – különdíjban részesül.

Jelentkezni 2018. október 8-ig lehet a verseny honlapján elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével.

 

A fordulók menete

A verseny 2 internetes és 4 helyszíni fordulója során a csapatoknak különféle típusú és egyre nehezedő feladatokat kell teljesíteniük. A feladatok megoldásához pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismeretekre, általános műveltségre, logikus gondolkodásra és gyakorlati készségekre van szükség. Nem követelmény az, hogy a játékosok gazdasági alapképzettséggel rendelkezzenek. A felkészüléshez felhasználhatók a korábbi évek feladatsorai, a feladattípusok leírásai és a verseny honlapján található háttéranyagok.

 

Díjak, nyeremények

A verseny minden résztvevője értékes, a gyakorlatban is hasznosítható tudással gazdagodik. Ha valaki csak a két online fordulót végigjátssza, és ellenőrzi a megoldásokat, már megismerheti azoknak a legfontosabb pénzügyi, gazdasági és vállalkozási alapfogalmaknak a jelentését, amelyekkel az ember nap, mint nap találkozik. A helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra – a hasznos tudás mellett – több millió forint összértékű díjazás is vár. A nyeremények között értékes tárgyjutalmak és szakmai továbbképzések szerepelnek. A fődíj 100 000 forint és egy okostelefon a győztes csapat mind a négy tagjának.

 

PénzSztár Versenyközpont

1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 24.

Telefon: +36 1 354 1608

E-mail: info@penzsztar.hu

Honlap: www.penzsztar.hu

Facebook: www.facebook.com/penzsztarverseny

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább