Képzéseink | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Képzéseink

A Pécsiközgáz az ország első vidéken alapított közgazdaságtudományi kara. Karunk megalakulásától kezdve arra törekszünk, hogy hallgatóink számára magas színvonalú képzést, naprakész, a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő tudást biztosítsunk.

Felsőoktatási szakképzéseink

Ha nem elégszel meg az érettségivel, de még nem döntöttél az egyetemi jelentkezésről vagy nem érzed magad elég felkészültnek a felvételire, a FOKSz-ok remek továbbtanulási lehetőséget kínálnak. Akkor is ezt javasoljuk neked, ha érdekelnek a vállalatok üzleti folyamatai, de inkább támogató jellegű munkát szeretsz végezni vagy még bátorságot és főként ismereteket szeretnél gyűjteni a továbblépéshez. Szerezd meg az ehhez szükséges tudást és ráérsz később dönteni!

A FOKSz-aink a továbbtanulásra (BA szakok) is felkészítenek, ugyanakkor piacképes szakmákat is nyújtanak. Nem utolsó szempont, hogy államilag támogatott képzésben tanulhatsz, amelynek egy része az alapképzésben beszámítható. Ha a FOKSz szakoddal megegyező alapszakon tanulsz tovább maximum 90, míg a többi szakon maximum 30 kredit kerülhet beszámításra a szakképzésben teljesített tárgyaid alapján. Ha dolgozni szeretnél inkább, a megszerzett képesítéssel könnyebben találhatsz munkát.

Alapképzéseinkben

olyan üzleti és közgazdasági szakokat kínálunk, melyek iránt nemcsak nagy az érettségizők igénye, de nagy valószínűséggel a végzés utáni elhelyezkedést is lehetővé teszik, illetve a továbbtanulást választók számára biztosítják a mesterszintre való beiratkozás feltételeit.

Mesterképzéseink

A Kar kiemelkedő sikerrel építette ki az alapszakokra épülő mesterszak kínálatát, így az alapszakon végzett hallgatóink, illetve a társkarok, valamint más felsőoktatási intézmények végzett hallgatói is széles körben tudják folytatni tanulmányaikat a Kar magyar és angol nyelvű mesterszakjain. Karunkon nappali és részidős képzési rendben is indulnak szakok, utóbbiak péntek/szombati oktatási napokkal. 

A mesterképzés széles körben nyitott azok számára is, akik egyetemi szintű diplomát kívánnak szerezni a közgazdaságtan és az üzleti tudományok területén, még akkor is, ha az alapdiplomájuk esetleg más képzési területről származik. A kredit elismerési eljárásról bővebben ide kattintva tájékozódhatnak.

Osztatlan képzés

Doktori képzéseinkben

olyan fiatal „tudósok” kinevelése a cél, akik kutatásaik révén az országos, régiós és nemzetközi szintű gazdasági döntéshozatal mérvadó szereplői lehetnek. A közép- és felsővezetők számára ajánlott szakmai továbbképzési programjaink az egész életen át történő tanulás gondolatát tükrözik.

Továbbképzések

Komolyan gondoljuk az egész életen át tartó tanulást, érezzük felelősségünket e téren. Ezért folyamatosan szervezünk olyan rövidebb és hosszabb ciklusú képzéseket, melyek lehetővé teszik mind a tudás generális megújítását, mind a szűkebb specializálódást. 

OKJ képzések:

A 2013. szeptember 1-je után életbe lépett 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet 2. számú melléklete értelmében a vállalkozási mérlegképes könyvelői képesítés megszerzésekor a Pénzügy és számvitel szakon végzettek a képzés minden vizsgarésze alól automatikus felmentést kapnak, ami azt jelenti, hogy A BIZONYÍTVÁNYT KÜLÖN VIZSGA NÉLKÜL adhatja ki a vizsgaszervező intézmény.

Szakirányú továbbképzések:

Kari okleveles képzések

Rövid, néhány szemeszter hosszúságú képzési programok. Céljuk, hogy egy-egy részterület specifikus ismeretanyagának és gyakorlati felhasználási lehetőségeinek mélyebb megismerését tegyék lehetővé. Minden képzés elvégzését oklevél kiadásával igazoljuk. 

További részletek >>>

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább