2019. februári kezdéssel meghirdetett szakjaink | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

2019. februári kezdéssel meghirdetett szakjaink

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a 2019. februári kezdéssel meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó legfontosabb információkat és határidőket.

Az online jelentkezés (E-felvételi) határideje: 2018. november 15.

A felvételi eljáráshoz kapcsolód további fontos határidők ide kattintva érhetők el. 

Képz. szint

Munkarend

Fin.forma

Választható szak (nyelv) Képzési hozzájárulás /Költségtérítés (félév) Képzési idő (félév)

Érettségi vizsgakövetelmények/ Felvételi vizsga

Alapképzések

A N K gazdálkodási és menedzsment 275.000 Ft 6+1 kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. matematika v. történelem v. ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (2) v. egy idegen nyelv (3) v. szakmai előkészítő tárgy (4)
A N K kereskedelem és marketing 275.000 Ft 6+1
A N K pénzügy és számvitel 275.000 Ft 6+1
A N K turizmus-vendéglátás 275.000 Ft 6+1

Mesterképzések

M N A közgazdasági elemző támogatott 4 szakmai és motivációs beszélgetés
M N K 350.000 Ft
M N A marketing támogatott 4
M N K 400.000 Ft
M L A támogatott
M L K 400.000 Ft
M N A pénzügy támogatott 4
M N K 400.000 Ft
M L A támogatott
M L K 400.000 Ft
M N A vállalkozásfejlesztés (angol nyelven) (1) támogatott 4
M N K 400.000 Ft
M N A vezetés és szervezés támogatott 4
M N K 400.000 Ft
M L A támogatott
M L K 400.000 Ft
M N A vezetés és szervezés (angol nyelven) támogatott 4
M N K 400.000 Ft

Az alábbiakban szereplő lábjegyzetek számozása eltér felvi.hu oldalon megjelenőktől!

(1) Együttműködés a londoni Middlesex University-vel. A képzésen a magyar diploma mellett brit, a Middlesex University által kibocsátott diploma is szerezhető. A Middlesex University felé fizetendő egyszeri regisztrációs díj: 794 -1569 GBP között várható, mely forintban is teljesíthető. További információ: 06/72-501-599/23372, http://ktk.pte.hu/en/

(2) Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: informatika ismeretek, kereskedelem ismeretek, közgazdaság ismeretek, turisztika ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek.

(3) Választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.

(4) Szakmai előkészítő tárgy: kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági ismeretek (üzleti gazdaságtan), vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.

Meghirdetett szakjainkra jelentkezni a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet.  
Jelentkezési határidő:  2018. november 15.

További részletek a felvételi eljárásról a Felvételi kisokosban olvashatók. 

Pontszámítás az alapképzéseken >>>

Mesterképzésekre vonatkozó speciális információk

Szakmai és motivációs beszélgetések időpontja: 2018. december 12-13.
A kreditelismerési kérelem beküldési határideje: 2018. december 13.

Szakmai és motivációs beszélgetés

A felvételi elbeszélgetés sem céljában, sem pedig lebonyolításának jellegében nem azonos a korábbi főiskolai/egyetemi tanulmányok során abszolvált féléves szóbeli vizsgákkal. A Karunkon lebonyolításra kerülő felvételi elbeszélgetés a mesterképzésre való komplex alkalmasságot igyekszik felmérni. Nem a tárgyi ismeretek meglétére fókuszálunk, hanem a szintetizált tudást, vagyis a korábbi tanulmányok során és a mindennapi munka világában felépített ismeretek, képességek, készségek, gyakorlati tapasztalatok és aktuális eseményekben való tájékozottság együttes meglétét a középpontba helyezve mérjük fel az intellektuális és szakmai kapacitásokat. A felvételi elbeszélgetésre készített, legfeljebb 2 oldalas motivációs levél a beszélgetés kézenfekvő kiindulópontja lehet, ennek elkészítését javasoljuk, de nem írjuk elő kötelezően.

Az angol nyelvű mesterképzési szakoknál a felvételi beszélgetés nyelve az angol.

Kreditelismertetés

Figyelem! Az a jelentkező, aki nem gazdasági szakcsoportban szerezte alapdiplomáját, annak kreditelismerési kérelmet kell benyújtania. A kitöltött kérelemhez csatolni kell a leckekönyvének és oklevelének másolatát is.

A kreditelismerési kérelmet kérjük a következő címre elküldeni: PTE Közgazdaságtudományi Kar, Tanulmányi Osztály - 7622 Pécs, Rákóczi út 80.

További részletek a kreditelismertetési eljárással kapcsolatban >>>

Pontszámítás a mesterszakokon >>>

Képzésekkel és a felvételi eljárással kapcsolatos kérdések esetén fordulj bizalommal Tanulmányi Osztályunk munkatársaihoz!
Címünk: PTE Közgazdaságtudományi Kar - Tanulmányi Osztály, 7622 Pécs, Rákóczi út 80., 1. emelet
Email: felveteli@ktk.pte.hu; to@ktk.pte.hu
Telefon: +36 72/501-599/23135-ös mellék

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább