Felvételizők | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Felvételizők

Kedves Felvételiző, köszöntünk a Pécsiközgáz Felvételizőknek szánt oldalán!

Egy közös barangolásra invitálunk, ahol megismerhetsz minket, oktatási programjainkat és minden olyan lehetőséget, amit neked kínálunk – legyen szó akár a tanulmányaidat segítő ösztöndíjakról, külföldi tanulmányi és szakmai gyakorlatos lehetőségekről, vagy akár karrierépítésről, vállalkozásindításról. Reméljük, hogy céljaidnak megfelelően minden hasznos információt megtalálsz, és hamarosan téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz kampuszán!

Ismerd meg szakjainkat!

Hallgatóink mondták

 

„Amikor a Pécsiközgázra felvételiztem, akkor még csak sejtettem, de nem tudtam, hogy életem egyik legjobb döntését hozom meg. Hogy miért? Mert az ország legjobb elméleti és gyakorlati szakembereitől olyan, a nagyvállalati közegben hasznos és releváns tudást kaptam, mely a munkám során minden egyes napon hatalmas segítséget és biztonságot jelentett és jelent a mai napig. Emellett az intézményben tapasztalt közvetlen és nyitott légkör rengeteg új emberi kapcsolatot és később az üzleti életben is előnyös együttműködéseket hozott számomra. Éppen ezért a Pécsiközgáz Marketing MSc képzését minden körülmények között és a legjobb szívvel ajánlom.” 

Maczelka Márk, MSc II. évf. Marketing szak

 

„…nagyon kellemesek a tapasztalataim az egész intézménnyel kapcsolatban. Mind a Tanulmányi Osztály, mind az oktatók maximálisan hallgatóbarát hozzáállása példa értékű lehet Magyarországon. A Vezetés és szervezés szakon az oktatás magas színvonalú, és gyakorlatorientált volt, rengeteg hasznos ismeretet nyújtott, és a számtalan gyakorlati példa könnyebben "emészthetővé" tette az elméleti ismereteket. Munkám során számos itt szerzett ismeretet hasznosítani tudok. … Egyetlen percig sem unatkoztam, nagyon szerettem a PTE-re járni, és büszke vagyok arra, hogy itt szereztem mester diplomát. Mindenkinek jó szívvel fogom ajánlani az intézményt.” 

Szabolcs Márta, MSc II. évf. Vezetés és szervezés szak

 

„A Pécsiközgáz MBA képzését országosan is kiemelkedő híre miatt választottam, miután olyan gazdasági képzést kerestem, amely mindennapi jogi munkám közgazdasági hátterére nyújt rálátást… Az itt tanultak kitágítják a jogászi gondolkodási horizontot, a jogi szabályozás mögötti gazdasági (elsősorban menedzsment és marketing) szempontok megismerésével saját területemről, a jogról is mélyebb, alaposabb ismereteket szerzek. A képzés legértékesebb tulajdonsága gyakorlatorientált jellege… Nincs tehát időbeli eltérés a tananyag megismerése és annak mindennapi alkalmazása között, a „learning by doing” révén.” 

Dr. Nemessányi Zoltán (adjunktus, PTE-ÁJK)

 

"A Pécsiközgáz képzése azért volt szimpatikus, mert jó tapasztalataim vannak a karról, és nagy pozitívum a képzés időbeosztása. Vannak olyan részei a képzésnek, ami gyakorlatilag azonnal alkalmazható a hétköznapi menedzseri munkában. A szoftverfejlesztő cégnél, ahol dolgozom, fontos feladat, hogy a szakmai maximalizmuson túl a vállalat többi területét is fejlesszük. Nagyon értékesnek tartom azt, hogy a tréning témáit más, a gyakorlati életben tapasztalt hallgatókkal tudjuk megbeszélni. Ilyenre csak egy MBA képzésen van lehetőség."

Uzsoki Máté (ügyvezető, Serpentarius Software Kft.)

Ők is hozzánk jártak

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább